Adeona babaúszás Piliscsabán

Mi is az az ADEONA Babaúszás? 🐳

Minden úszó iskolának saját filozófiája van, más-más módszereket használnak és más céllal “működnek”.

Az Adeona Tehetséggondozó Egyesület számára fontos a vízben végzett szabad mozgás, a közös játék, a mondókázás, éneklés (utóbbi kettő a beszédindításban nagy szerepet tölt be) és a merülés. Az éneklésnek és a mondókázásnak ezenkívül szerepe van az idegrendszer és az emlékezőkészség fejlesztésében és a szókincs bővítésében.

Nagy örömünkre szolgál, ha a gyermekek megszeretik a vizet és 3-4 éves korukra bizonyos úszás elemeket elsajátítanak (siklás, lábtempó). A víz fizikai tulajdonságait kihasználva (felhajtó erő, frontális ellenállás, turbulencia) erősíti a baba izomzatát, tüdejét. A baba-szülő kapcsolat erősítését sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Ezen kívül viszont a babaúszást egy lehetőségnek tekintjük, mégpedig a szűrés /megfigyelés lehetőségének. Fontos, hogy az oktatóink a babaúszás alapjai mellett a kisgyermek fejlődésére vonatkozó ismereteket is elsajátítsák, hogy esetleges mozgás- és fejlődésbeli rendellenességet, figyelemzavart idejekorán kiszűrjük és a megfelelő szakemberhez tudjuk irányítani.

A babaúszás célja:

✔Mozgásfejlesztés
✔Izomerősítés, egyensúly érzék fejlesztése
✔Szülő- gyermek kapcsolat erősítése
✔Társas kapcsolatok kialakítása
✔Beszédkészség kialakítása /fejlesztése
✔Az idegrendszer- és a két agyfélteke együttműködésének a fejlesztése
✔Figyelem- és koncentrációs képesség fejlesztés
✔Vízhez szokás
✔Az úszás alapjainak az elsajátítása
✔Mozgás/beszéd/kommunikáció/viselkedés szűrése

A szombati foglalkozások már elindultak Piliscsabán, a Fébé uszodában. Megfelelő létszám esetén (min. 5 fő) elindul a szerda reggeli kezdő csoport is.

Keressetek minket a facebookon is: Adeona – Piliscsaba

Vagy hívjatok bátran telefonon:
Horváth Gyöngyi,
06 30 822 6335