Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban

Az Állatok Világnapja alkalmából 2021. október 2-án sok-sok érdekes programmal készül a Budakeszi Vadaspark az érdeklődők számára.

A Vadasparkba látogatók ezen a napon érdekes dolgokat tudhatnak meg a felelős állattartásról, az állatok védelméről és a Magyarországon élő, őshonos állatokról. Ráadásul testközelből is találkozhattok velük!

Időpont: 2021. október 2. szombat, 9 órától
Helyszín: Budakeszi Vadaspark (honlap)

Magyar Madártani Egyesület jóvoltából lesz egy “A madarak csodálatos világa” nevű stand, ahol izgalmas információkat tudhatsz meg a madarakról. Valódi madártollakat, koponyákat és fészkeket is megnézhettek; sőt, próbára tehetitek tudásotokat, hogy felismeritek-e őket segítség nélkül! Jó idő esetén a reggeli órákban madárgyűrűzés is lesz.

Budaörsi Rendőrkapitányság egy izgalmas standdal készül, ahol mindent megtudhattok a felelős állattartásról és az állatvédelemről. Emellett délután 14 órakor a Szilfa tisztáson (a főbejárattól 2-300 méterre) egy igazi, izgalmas rendőrkutyás bemutatóval várják a kíváncsiakat.

Vadaspark előtti pihenőhelyen két szuper állatvédő és állatmentő szervezet mutatkozik be, a Pilis-Budai Kutyamentők és a Mentőöv Állatvédő Egyesület. Az érdeklődök behatóbban megismerkedhetnek az elveszett, talált és kóbor kutyákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal (pl. állatvédelem, ivartalanítás, kutyaválasztás). Tőlük mindent megtudhattok az örökbefogadás menetérőlhogyan tudtok segíteni egy-egy menhelynek és kis védenceiknek – és még néhány gazdikereső gyönyörűséggel is találkozhattok.

A színpadi programok sem maradnak el: reggel 10-kor először debütál a “Zoopedes állatok kulisszatitkai” című előadás. Ők a vadasparki munkatársak négylábú, kétlábú, vagy éppen lábatlan állati asszisztensei – Pelus, a nagy pele, Hami, a sün, Titi, a szarka, Grafit, a gabonasikló és Lily, a mókus (spoiler alert: a pilisianyu.hu családja találkozott már Lily mókussal, megsimogathattuk és szaladgált is rajtunk! 🥰). Ezen a szuper előadáson mindegyikükkel találkozhattok testközelből, megismerhetitek a kulisszák mögötti életüket, hogy hogyan kerültek hozzánk, és hogy hogyan váltak elsőrangú pedagógusokká.

Lily, a mókus 2021 nyarán
(a piros nindzsa a pilisianyu.hu-családhoz tartozik ;-) )

Természetesen lesznek Állati Jó Bemutatók is, érdemes a megadott időpontokban a színpad környékén lesben állni, vagy épp jó előre becsücsülni, hogy legyen helyetek.

A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!

Részletes program:

9:00 – Kapunyitás

10:00 – 15:00:
💚 A madarak csodálatos világa (MME – mosómedve kifutóval szemben)
💚 Szívügyünk az állatvédelem (Budaörsi Rendőrkapitányság – főbejárattal szemben)
💚 Pilis-Budai Kutyamentők (Vadaspark előtti pihenőhelyen)
💚 Mentőőv Állatvédő Egyesület (Vadaspark előtti pihenőhelyen)

10:00 – 11:00 – Kulisszatitkok zoopedes állatainkról (színpad)
12:00 – 13:00 – Állati Jó Bemutató (színpad)
14:00 – 15:00 – Állati Jó Bemutató (színpad)
14:00 – Négylábú rendőreink akcióban! (Szilfa-tisztás)

A részletes programajánlót a Budakeszi Vadaspark honlapján találjátok.