Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban

Az Állatok Világnapjához kapcsolódva a Budakeszi Vadaspark szombaton egész napos interaktív programdömpinggel várja az állatok szerelmeseit: lesz Állatijó Bemutató, kisállat tréning és madárgyűrűzés, sőt kutyák örökbefogadására is lehetőség nyílik.

Időpont: 2017. szeptember 30. szombat 10-16 óráig
Helyszín: Budakeszi Vadaspark

Az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc emlékére 1931 óta minden esztendőben október 4-én megrendezett Állatok Világnapja egész évre azt üzeni, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. A Budakeszi Vadaspark a játszva tanítás és az állatokhoz fűződő kötelék erősítésének szellemében is különleges programokkal készül a jeles napra.

A szeptember 30-i Állatijó Bemutató során például madarakkal lehet majd testközelből ismerkedni, a kisállat tréningeken különleges élmények várják az érdeklődőket, hovatovább a szemfüles látogatók madárgyűrűzést is láthatnak. A nyomozó kedvű felfedezők állati nyomok után kutathatnak, de lehetőség lesz agancsokat is tapintani, a Pangea Egyesület pedig különféle tematikus természetismereti játékokkal készül.

Miként az előző években, a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete jóvoltából idén is lehetőség nyílik behatóbban megismerkedni az elveszett, talált és kóbor kutyákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal (pl. állatvédelem, ivartalanítás, kutyaválasztás), de a kalandvágyóbbak számára természetesen lesz lehetőség helybeni örökbefogadásra is.

Amire számíthattok:

Kisállat tréningek
Pilis Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesület
Interaktív madárgyűrűzés
Állati nyomok – játékos foglalkozás
Állatijó Bemutató: madarak
Pangea Egyesület természetismereti játékai

A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!