Állattartás? Állati felelősség! – tematikus nap a Vadasparkban

Ha egy állatot befogadunk, magunkhoz veszünk, akkor felelőséggel tartozunk érte. Mind fizikai, mind szellemi egészségére figyelnünk kell, alaposan meg kell ismernünk. Fel vagytok erre készülve? És milyen állatot szeretnétek vagy tudnátok otthon tartani? Látogassatok el a Vadaspark tematikus napjára!

Időpont: 2020. október 10. szombat / egész nap
Helyszín: Budakeszi Vadaspark (link ITT)

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Valóban olyan kifinomult a kecskék egyensúlyérzéke? Honnan kapta a Kacagó Gerle a nevét?

Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik október 10-én (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végignézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat. A dupla kecskeügyességi bemutató mellett Állatijó Bemutató várja az érdeklődőket, a programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók.

A Budakeszi Vadaspark Kecske bemutatója során nem csak ezekkel a mókás, akrobatikus négylábúakkal kerülhetnek a látogatók közelebbi kapcsolatba, hanem számos más, akár vadállattal is akiket háziállatként tarthatnak. A bemutató közben szó esik a háziasításról és a látogatók bepillantást nyerhetnek az állatidomítás rejtelmeibe.

A látogatók most első kézből tapasztalhatják meg, milyen hajlékony egy vadászgörény, milyen érdekes élőlény lehet egy csótány. Az előadásokból megtudhatják a látogatók, hogy a jól ismert kutyákon és macskákon kívül mennyi érdekes, különleges állat tartható házi kedvencként és ezek milyen különleges bánásmódot igényelnek.

A szakértő idomárok október 10-én ráadásul nem is egy, hanem dupla attrakció során mutatják be, hogy pontosan milyen vadállatok tarthatóak otthon és hogyan lehet őket különböző dolgokra megtanítani, hogyan kell őket gondozni. A Budakeszi Vadaspark komoly figyelmet fordít arra, hogy interaktív előadások és látványos bemutatók során testközelből ismerkedhessenek meg a látogatók, a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok legkülönösebb, legfurcsább és legérdekesebb állati szokásaival és képességeivel és átadják a felelős állattartással kapcsolatos ismereteket.

A részletes szombati program:

10.00 Mosómedve látványetetés
11.00 Állati Felelősség bemutató a színpadon
12.00 Állatijó bemutató a színpadon
13.00 Aranysakál látványetetés
14.00 Állatijó bemutató a színpadon
15.00 Állati Felelősség bemutató a színpadon

A programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók!

Kép és szöveg: Budakeszi Vadaspark