Apró Valentin-napi figyelmességek

Amerikai, nem amerikai, mesterkélt, szeretjük, ünnepeljük, bojkottáljuk? A Valentin-nap sok érzést elő tud hozni az emberekből, pedig – szerintem – csak egy jó ok arra, hogy még hangsúlyosabban fejezzük ki szeretetünket a másik ember iránt. Amit ugye amúgy is minden nap megteszünk… Mariann írása a jól eső, apró kedvességekről.

Több éve együtt vagyunk a párommal, egy kisfiunk is van, így a Valentin-nap számunka inkább a kettesben eltöltött időről szól. Azonban nem árt, ha apró kis figyelmességekkel tesszük ezt a napot még romantikusabbá. ❤

1. ötlet: Idén a Valentin-nap vasárnapra esik, így van lehetőségünk arra, hogy egy igazán szerelmes reggelivel köszöntsük a párunkat.

valentin1
Kép forrása: gretababa.blog.hu
valentin2
Kép forrása: gretababa.blog.hu

2. ötlet: Aki tud kicsit varrni, annak ajánlom a következő szíves meglepetést. Kisebb szív párnácskákat lehet készíteni és elrejteni a párunknál – pl. kabátzsebbe, táskába, autóba, szemüvegtokba, vagy a reggeli mellé a tálcára is tehetjük.

Kell hozzá:

  • Színes anyag
  • Hozzá illő cérna
  • Olló
  • Néhány gombostű
  • Töltelék (én vliest használtam, de lehet vattát vagy egy mosogatószivacsot is beáldozni)
  • Szalag
  • Egy kartonlap a szív kialakításához

Válasszunk szíves, pöttyös, virágos, vagy akár egyszínű anyagot. Rajzoljuk rá a kartonból elkészített tökéletes szív alakot. Apropó, hogy is van ez a szív rajzolás?… Most megmutatom. :) Kell hozzá egy kör és egy négyzet. A kör átmérőjének meg kell egyezni a négyzet oldalának hosszúságával. A kört pontosan félbe vágjuk, majd a feleket odaillesztjük a négyzet 1-1 oldalához. Kész is a tökéletes szív alak! Ezt alkalmazhatjuk akár szív alakú torta készítésénél is. Mutatom:

valentin3

valentin4

valentin5

Miután kivágtuk a megfelelő számú anyagot, elkezdhetjük összevarrni.

valentin6

Ha kézzel készítjük, akkor érdemes a pelenka öltést (egy kis segítség: megoszt-lak.blogspot.hu/2011/02/varrjunk-1-lecke.html) használni, és az anyagot a színén összevarrni. Én géppel, szintén a színén varrtam össze. Előtte egy gombostűvel rögzítsük egymáshoz a két anyagot.

valentin7

Még mielőtt lezárjuk a szívet, tegyük bele a tölteléket. Varrjuk el minden oldalát.

valentin8

Kész is a szívünk!

Tetszés szerint díszíthetjük szalaggal:

valentin9

De készíthetünk belőle fali dekorációt is:

valentin10

 

3. ötlet: Egy üvegnyi kedves szó! Fogj egy dekoratív üveget, egy szép szalagot. Vágj ki sok színes szívet papírból. Mindegyik szívre írj egy kedves szót, hajtsd ketté, és dobáld az üvegbe, amíg tele nem lesz. Tedd rá a tetejét, kösd át a színes szalaggal, és már kész is az ajándékod.

valentin11
Kép forrása: www.ajandekkatalogus.hu

Szeretettel kívánunk nektek harmóniában és békében együtt töltött napokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük