Baba-mama játszócsoport Piliscsabán


jatszo 3
A baba-mama játszócsoport lényege, hogy a közösségbe még nem járó kisgyermekek édesanyjuk jelenlétében és segítségével kezdjenek hozzászokni más gyermekekhez. A szülővel való közös játék, idegen környezetben, különböző korú gyermekek és szüleik között különleges élményekkel, és tapasztalatokkal gazdagítja szülőt és gyermekét.

 

A saját gyermek más környezetben másként viselkedik, mint otthon. A többi gyerek is külön egyéniség, más-más szokásokkal, ami a kisdedekből és a szülőből is egy új viselkedési választ vált ki. Ezek az alkalmak rugalmasabbá, rutinosabbá teszik a kicsiket, és szüleiket, különösen, ha ezekben a helyzetekben az édesanyák hatékonyan tudnak segíteni gyermeküknek. Ezen tapasztalatokkal felvértezve az óvodai élet kezdete is zökkenőmentesebb lesz.

 

Minden hét kedden 9.30-11.30-ig várom a játszócsoportban részt venni kívánó szülőket és gyermekeiket.
A játszócsoportban csak egészséges gyermek és édesanya vehet részt!


játszócsoportA kötetlen játék és beszélgetés mellett minden második hét kedden a szülőket érdeklő, különböző, gyermekneveléssel, gondozással kapcsolatos témaköröket beszélünk meg. Az aktuális programok a
www.pilisianyu.hu honlapon, és a Forrás Családi Konzultációs Központ facebook-oldalán elérhetőek.


Helyszín: Piliscsaba, Kinizsi utca 13.

Bejelentkezés: a 06-30/900-30-06-os telefonszámon, vagy a babamamakonzultacio@gmail.com e-mail címen (ajánlott, de nem kötelező)

A játszócsoportban való részvétel ára:  600 Ft/alkalom – normál játszócsoport, 1200 Ft/alkalom – tematikus program.

 

gyarmatine_csilla_profilBemutatkozás

Gyarmatiné Fekete Csilla vagyok. Huszonhárom éve élek Piliscsabán családommal. Férjem és én két csodálatos gyermek boldog szülei vagyunk.

Főállásban védőnőként dolgozom. Munkám során sokszor tapasztaltam, hogy a kisgyermekes anyukák között sokan szívesen beszélgetnek, kérdeznek a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdésekről részletesebben is, mint egy védőnői látogatás során erre idő, lehetőség adódik.

Én is szívesen és érdeklődve fejlesztem tudásomat, hogy ismereteim minél naprakészebbek legyenek, így hatékonyabb segítsége lehessek az engem felkeresőknek. Ezért végeztem el a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az Integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultációs képzést is, mely az alap végzettségem mellé szélesebb körű pszichológiai képzettséget adott.

Nagyon fontosnak tartom a betegségek megelőzését, munkám célja és lényege is a megelőzés. A betegségek kialakulásának megelőzése már csecsemőkortól, sőt magzati kortól kell, hogy kezdődjön. Gondoljunk például a várandós életmódjának, táplálkozásának hatására a magzat egészségére. Különösen igaz ez a pszichoszomatikus betegségekre is. A koragyermekkorban szinte életre szóló hatások érik a gyermekeket, ezért foglalkozni kell ennek az időszaknak a kiemelkedő jelentőségével. Az itt jelentkező kisebb problémák időben való megoldása jelenti számomra az igazi elsődleges prevenciót.

A fenti gondolatok miatt kezdtem a babamasszázs tanfolyam, a baba-mama játszócsoport, és a szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció szervezését, végzését. Ezek a programok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az érdeklődők ismereteik gyarapításával, készségeik fejlesztésével egészséges, kiegyensúlyozott gyermekkort biztosíthassanak gyermekeiknek, miközben önmaguk is sikeres, boldog szülőkké válnak.

 

baba mama játszócsoport Piliscsaba

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük