Bowen Technika – feszültségoldás gyengéd mozdulatokkal – Markó Anette Haladó Bowen Alkalmazó

Korunk információtól hemzsegő világában mindig megnyugtatóan hatnak a letisztult, egyszerű dolgok, praktikák, amelyek gyors és akár végleges megoldást nyújthatnak problémáinkra. Az Ausztráliából származó Bowen Technika ezt a segítséget adhatja meg azoknak, akik nyitottak az alternatív egészségmegőrző lehetőségekre.

A Bowen Technika olyan dinamikus feszültségoldó módszer, amely a teljes ellazulást segítve javítja a közérzetet, csillapítja a fájdalmakat, helyreállítja a testi-lelki harmóniát.

Lényege és hatalmas ereje éppen egyszerűségében rejlik: alapelve, hogy szervezetünk öngyógyító képessége csak ellazult állapotban működik megfelelően. Ha feszültek, stresszesek vagyunk, az idegrendszer nem tudja teljes mértékben elvégezni a helyreállító folyamatait. A Bowen Technika nem elkülönült panaszokra fókuszál, hanem holisztikus szemlélettel az egész szevezetet harmonizálja, a mozdulatokon keresztül visszaállítva az egyensúlyt. Testünk pedig csodálatos „szerkezet”, hatalmas regenerációs erővel bír, csak jól kell megszólítani és segíteni ezt a folyamatot.

bowen_logo

A kezelés során precíz, lágy fogásokat alkalmazok a test meghatározott pontjain, közöttük néhány perces szünetekkel, amely során a kezelt személy ellazul, a feszültségek oldódnak a testében, megindulnak a helyreállító folyamatok.

Beindul a szervezet méregtelenítése; javul a vér- és nyirokkeringés; újraindul a sportsérülésekből és balesetekből adódó, mozgásszervi, belgyógyászati, idegrendszeri és pszichoszomatikus problémák helyreállítása. Egyaránt segít akut és akár hosszú évek óta fennálló krónikus állapotok esetén is.

 

A módszer lényegéből adódik, hogy újszülött kortól a legidősebb korosztályig, mindenkinek ajánlott és jól alkalmazható.

Ezért különösen ajánlom kismamáknak, anyukáknak, újszülöttektől a kamaszokig minden fejlődésben lévő gyermeknek, mert fájdalommentes, erős behatásoktól mentes, kellemes és egy időben is alkalmazható gyermeknek és édesanyjának.

Bár, ahogy említettem, a kezelés mindig a test egészére hat, mégis érdemes néhány példát említeni arra, hogy milyen konkrét esetekben hatékony a Bowen kezelés:

Kismamáknál:

fáradékonyság;
emésztési gondok: puffadás, székrekedés, gyomorégés;
fejfájás;
nyakfájdalmak, derékfájás, hátfájás;
mellfeszülés, vizesedés, lábdagadás esetén.

A Bowen a pozitív fizikális hatásai mellett a stressz oldásával hatékonyan oldja a kismama feszültségét, félelmeit is.

Szülés után nagy segítséget nyújthat az édesanya szervezetének regenerálásához:

a megnyúlt kötőszövetek helyreállításához,
a tejelválasztási nehézségek megoldásához,
a megváltozott életfeladatok okozta feszültségek oldásához, hogy nyugodtan és harmonikusan fordulhasson gyermeke felé.

bowen_babaval
Baby Bowen a gyakorlatban

A Baby Bowen gyengéd fogásaival kiválóan lehet oldani a babák fizikális feszültségeit, akár már néhány órával vagy nappal a születés után, így igen sok későbbi problémát lehet megelőzni: akár testi, akár mentális fejlődésbeli elakadásokat, testtartásbeli anomáliákat, melyek felnőttkorban jelentkező panaszok korai okai is lehetnek.

Az újszülöttkor és a kisgyermekkor mindennapi vagy esetleg komolyabb panaszai:

 a hasfájás, emésztési gondok, puffadás,
a fogzás okozta problémák,
nyugtalanság, alvási gondok, túl sok sírás,
ekcéma, allergia,
nyaki merevség, fejtartási problémák,
mozgásfejlődésben való elakadás,

 pár héten keresztüli, esetenként néhány gyengéd, egy-két fogást jelentő kezeléssel oldhatók, vagy akár végérvényesen meg is szüntethetők.

A nagyobb gyermekeknél

a közösségbe kerülés, az óvodai vagy iskolai elvárások okozhatnak feszültséget, akár fejlődésbeli visszaesést is:

ágybavizelés,
magatartásbeli problémák, figyelemzavar,
tanulási nehézségek – akár diszlexia is,
a hirtelen növekedéssel együtt járó fájdalmak, deformációk, gerincferdülés nehezítheti a gyermek és a család mindennapjait is.

A Bowen Technika ezen esetekben is tartós javulást eredményezhet, hiszen a mélyben lévő okokat igyekszik kezelni.

bowen_gyermekkezeles

De ezen túl ne feledkezzünk meg a családfenntartó apukákról sem, hiszen igen nagy terheket cipelnek a vállukon ők is. A panaszaikról inkább nem beszélnek, és ritkábban indulnak el szakemberhez is. A Bowen Technikával eredményesen lehet kezelni a stressz okozta problémáikat: gyomorégés, reflux, emésztési problémák; vérnyomás ingadozás, sport sérülések; derék, hát, nyak és vállfájdalom, stb.

 

marko_anette_bowenAkár konkrét panasz miatt, akár csak kényeztető relaxációs kezelésre van szükség, előzetes bejelentkezés után várom szeretettel Solymáron (Pihenő u. 17.), illetve indokolt esetben házhoz is kimegyek a környező településeken.

 

Markó Anette
Haladó Bowen Alkalmazó
+36 20 966 4554

Részletesebb tájékoztatás a www.bowenus.hu honlapomon található.

2 thoughts on “Bowen Technika – feszültségoldás gyengéd mozdulatokkal – Markó Anette Haladó Bowen Alkalmazó

 • 2015. 11. 07. at 14:21
  Permalink

  Szép napot! Kérdezném én! Kemoterápiás kezelesem volt, 1997-en
  Sok problémát okozott, de szerencsésen, túl éltem.
  Sajnos mellék hatások vannak, a gerincem támadta meg,
  Sok sérvek, a csigolyák szét csúszott,
  Sajnos elégé rossz helyen, a tüdőm mögött.
  Árnyékolja a csont, is de a levegő is beszorul.
  Szeretnék még gyógyulni.
  Mit tudna ajánlani? Vannak még, agyinfartus, szórtok is, csontritkulást, alergia, étel gyógyszert,
  Maradok Tsz:Gál Zoltanné

  Reply
  • 2015. 11. 09. at 21:26
   Permalink

   Tisztelt Gál Zoltánné!

   A Bowen Technika nem betegségeket kezel, hanem a testben lévő blokkokat és feszültségeket oldja. A kezelés során létrejövő ellazult állapot segíti az elakadt öngyógyító folyamatok újraindulását. Ez sok esetben azzal a pozitív következménnyel is jár, hogy igen hamar csökkennek vagy megszűnnek régóta fennálló problémák, fájdalmak. De ez mindenkinél más módon és eltérő idő alatt valósul meg: függ attól, hogy az adott panasz mennyi ideje áll fönn, és a szervezet hogyan tud reagálni a Bowen kezelésekre. Ezt azonban megjósolni nem lehet, csak az első vagy a második kezelés alkalmával láthatjuk tisztábban, hogy Önnél milyen eredményeket tudunk elérni közösen.
   Amennyiben további kérdései lennének a Bowen módszerrel kapcsolatban, kérem hívjon a fent megadott telefonszámon, vagy írjon az anette.marko@bowenus.hu e-mail címre.

   Üdvözlettel:

   Markó Anette
   Haladó Bowen Alkamazó

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük