Ciklus-show bemutató szülőknek

(Kis)kamaszokkal szexualitásról, a testünkről, testükről, változásokról őszintén és kellő alapossággal beszélni nem mindig könnyű – de nagyon fontos.

Van egy kipróbált, értékorientált, világszerte elterjedt szexuálpedagógiai program, az ún. MFM-Projekt Ciklus-show, amelynek segítségével közérthetően, nyíltan és érdekesen lehet beszélni a lányokkal a testükben zajló változásokról, szexualitásról, ciklusról. És hogy a fiúk se maradjanak ki, szerencsére megvan a párja is, a párhuzamosan futó magyarországi Fiúprogram.

Erről a kettőről tartanak ismertetőt, bemutatót az érdeklődő szülőknek és pedagógusoknak (hiszen a módszert iskolákba is gyakran viszik) Piliscsabán, hogy röviden láthassa, halhassa minden szülő és pedagógus, hogy miről is lesz szó a programon / illetve, hogy eldönthesse, szeretné-e gyermekének a workshopot.

Szülői bemutató időpontja: 2019. május 2. csütörtök, 18-19 óráig
Helyszín: Klarissza-ház, Piliscsaba (Templom tér 8.)

A bemutató tökéletes alkalom arra, hogy megismerkedjünk a módszerrel, láthassuk az alapokat, hogy megismerkedjünk az oktatókkal, kérdéseket tegyünk fel és válaszokat kapjunk rá. Menj el és tájékozódj!

Amennyiben megtetszett a módszer, és lányod/fiad is szeretne részt venni az egy délutánt felölelő workshopon, a részleteket megbeszélheted a foglalkozásvezetőkkel a tájékoztatón.
Jelentkezési lap letölthető és további információk: ITT!

A Ciklus-showról egy angol nyelvű bemutató videó:

LÁNYOKNAK – „Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok!”

Ezzel az alapgondolattal indult útjára 1999-ben az MFM-Projekt (My Fertility Matters = A termékenységem fontos!) Dr. med. Elisabeth Raith-Paula müncheni orvosnő álma nyomán. Az MFM-Projekt célja, hogy a résztvevőkben saját testük működésének különlegességét és csodálatos voltát erősítse meg, hozzájárulva a pozitív testkép kialakulásához. A látványos, izgalmas, újszerű bemutatón, a „Ciklus-show” foglalkozás keretein belül a testi folyamatok, a ciklus-történések bemutatása főként az érzelmeket és az érzékszerveket szólítja meg, de nem hiányzik az ismeret sem!

A program olyan információkat nyújt, melyek még (sajnos) nem tartoznak a mindennapi tudáshoz.

Központi gondolat: a serdülő lányok önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel – így saját magukkal kapcsolatban.

Nem elméletileg, nem röviden és tömören, s leginkább nem suttogva, a szánk elé tartott kezünk mögül, hanem látványosan, szórakoztatóan és kedvesen adunk teret ennek a témának.

A lányok érzik, hogy ami a testükben zajlik, mindenképpen szóra érdemes!

Bármilyen kérdés esetén keresd bátran:
Kissné Csizmazia Katalin – MFM foglalkozásvezető
telefon: +36 20 823 2885
csizmazia.kata@gmail.com

Szülői visszajelzések
  • „Egészséges derű és humor lengte körül a kislányok számára még szorongató témát. Köszönöm…”
  • „Tapasztalatom szerint nagy élmény volt a lányoknak, hogy közösen, játékosan, szégyenérzet nélkül játszották el az élet kezdetét. Köszönjük.”
  • „Gyakorló szülőként úgy gondolom, hogy nehéz erről a témáról beszélni. Nekem sokat segített ez a délután. Azt hiszem, hogy az első lépés ahhoz, hogy boldog felnőtt legyen a gyermekem. Köszönöm.”
  • „Mindenképpen köszönöm! Bizonyára, aki megismerkedik ezzel a programmal, rengeteg gátlástól, félelemtől szabadulhat meg. Örülök továbbá azért is, mert számomra ez nagyon nem adatott meg serdülőként…”
  • „Érdekes, játékos, megható volt. Újra lenne kedvem ezt az élményt átélni.”

FIÚKNAK – Meghívó egy kalandos utazásra

A fiú-program játékos formában mutatja be a férfi nemi működést és a férfivá válás testi-lelki jeleit. Érthető nyelven, és nem a hagyományos módon kapnak a fiúk tájékoztatást a testi működések fantasztikus történéseiről. A drámapedagógia eszközeivel, zenével, minél több érzékszerv bevonásával és mozgással tesszük élményszerűvé az információ befogadását.

Központi gondolat: a serdülők önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg, és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel – és így saját magukkal kapcsolatban.

Szeretnénk hozzájárulni a fiúk férfi-identitásának megszilárdulásához azáltal, hogy átélhetik testük értékességét. Célunk az is, hogy a fiúk mind a női-, mind a férfi- termékenységet ajándéknak tekintsék.

A foglalkozás folyamán a fiúk kontrollált körülmények között kaphatnak választ kérdéseikre. Fontosnak tartjuk, hogy a nemiségről, a szexualitásról pozitívan, örömmel és természetesen tudjunk megnyilatkozni, hogy gyermekeinkben ne negatív érzések és túlzott gátlások halmozódjanak fel, mintha ez a téma valami rossz vagy szégyellnivaló dolog lenne.

Szeretettel várok a május 2-i tájékoztató-bemutató beszélgetésre minden érdeklődő szülőt:
Király Zsuzsa foglalkozásvezető
makiraly@gmail.com