Cocoon Manufaktúra

Siroki Nóri és Baumgartner Istvi vagyunk, piliscsabai manufaktúránkban a természetben megtalálható alapanyagokat szedjük össze és készítünk belőlük kozmetikumokat.

A műhelyünket inkább alkotóhelynek tartjuk, ezért is lett a bázisunk Piliscsabán, ahol a pilisi erdők ontják magukból az ihletet.

Természetgyógyászunk Romhányi Andrea, aki segít testet ölteni a krémekről alkotott elképzeléseinknek és folyamatosan inspirál minket. A blogunkban hasznos cikkeket is olvashattok tőle.

cocoon_kava

Termékeink összeállítása során a következő alapelveket valljuk magunkénak:

cocoon_hipoallergen_ikon

Természetes vs. mesterséges:
Termékeink nem tartalmaznak mesterséges tartósítószereket, színezékeket, kőolajszármazékokat. Csak és kizárólag a természet kínálta alapanyagokból dolgozunk. Termékeink illatát a 100%-os tisztaságú, esetenként bio illóolajok adják. Manufaktúránkban teljesen mindenmentes hipoallergén cuccok is készülnek.

cocoon_vegan_ikon

Vegán:
Termékeink között számos kifejezetten vegánok számára kifejlesztett kozmetikumot találtok.

cocoon_organic_ikon

Bio:
fontosnak tartjuk a vegyszermentes kozmetikumok elterjedését, mert így hozzájárulunk ahhoz, hogy megőrizzük az emberi szervezet egészségét. Organikus összetevőink teljesen GMO-mentesek és tanúsítvánnyal rendelkező gazdálkodásból származnak.

cocoon_fair trade_ikon

Fair trade:
Az összes afrikai vajunk méltányos kereskedelem útján jut el hozzánk, kis manufaktúrákból. Ezáltal mi is hozzájárulunk – rajtunk keresztül pedig ti is – az életszínvonaluk javításához.

cocoon_eco_ikon

Környezetbarát:
Csomagolóanyagként  csak és kizárólag újrahasznosítható üvegtégelyeket használunk, a masszázstömbök és a szappanok pedig újrahasznosított barna papírzacskókba kerülnek. Fontos szempont volt számunkra, hogy ne terheljük a Földet további felesleges csomagolóanyagokkal. Az üvegtégely jól is mutat, meg is felel ennek a célnak és biztonságos, mivel nem tudnak olyan káros anyagok kioldódni belőle és reakcióba kerülni a krémekkel, mint például az alumínium vagy műanyag tégelyekből.

cocoon_cruelty free_ikon

Állatokon nem tesztelt:
Kiváló tesztalanyok vagyunk saját magunk és barátaink is, és mivel kémiai anyagot nem használunk fel, tudtuk, hogy sok bajunk nem lehet a tesztelés során.

cocoon_palm oil free_ikon

Pálmaolaj-mentes:
Igaz, hogy a kitermelt pálmaolaj túlnyomó része az élelmiszeriparban kerül felhasználásra, de a kozmetikumokban is bőséggel megtalálható. Az olajpálma az egyenlítői éghajlaton fejlődik a leggyorsabban, ezért sajnos az esőerdők irtásával jár a kitermelése. Ez elég nagy áldozat az ott élő állat- és növényvilágnak, nekünk pedig több, mint elég ahhoz, hogy mellőzzük a termékeinkből.

 cocoon_workshop

Workshopok:

A krémek készítése mellett fontosnak tartjuk, hogy a birtokunkban lévő tudást továbbadjuk a környezetünkben élőknek. Havonta megrendezett workshopjainkon megtanítunk különböző technikákat, hogy otthon is készíthessetek magatoknak saját, rátok szabott, természetes bőrápolókat! A workshopokon kivesézzük a felhasznált alapanyagokat, így képbe kerülhetsz, hogy mik azok pontosan, amik a bőrödre és ezáltal a szervezetedbe kerülnek. Facebook-oldalunkon és itt a pilisianyu.hu-n is tájékozódhattok az aktuális, soron következő workshop témájáról és időpontjáról.

cocoon_workshop

Szeretettel várunk Titeket is a foglalkozásokon, hogy együtt alkossuk meg a saját krémjeiteket, szappanjaitokat, ajakápolóitokat és további izgalmas természetes készítményeket!

Elérhetőségeink:

Cocoon Manufaktúra
2081 Piliscsaba, Templom tér 11. (A megrendelt termékek személyes átvételének a helye)
Tel.: 0630 488 0877
Facebook: www.facebook.com/cocoonmanufaktura
Webshop és blog: http://cocoonmanufaktura.eu

One thought on “Cocoon Manufaktúra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.