Családi Bábos Nap Zsámbékon!

JÖNNEK A BÁBOSOK! Idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal indul útnak a Családi Bábos Napok rendezvény Zsámbékon.

A Családi Bábos Napok nyitóelőadása a Mesebolt Bábszínház felnőtteknek szóló, mára már emblematikussá vált szatirikus passiójátéka, a Baltasar Espinoza utolsó üdülése és üdvözülése lesz, amelyet 2016. július 21-én, csütörtökön 20.30-tól a Romtemplomnál tekinthetünk meg.

Szombaton, július 23-án a szakma legjelentősebb családi bábtársulatai idézik meg a mesemondás ősi misztériumát. Érkezik a több mint 150 nemzetközi fesztivált megjárt parányi bábszínház, a Mikropódium a STOP, állj meg és nézz! c. előadásával. A gyerekek és a felnőttek nagy örömére vendégünk lesz Fabók Mancsi és virtuóz egyszemélyes vásári játéka, A székely menyecske és az ördög.

Keresztes Nagy Árpád bábtáncoltató a Mátyás király rózsát nyíló ostornyelével, a MárkusZínház az Égig érő fával varázsolja el a kicsiket. A Ziránó Színház Babszem Jankó c. darabjában az ismert magyar népmese elevenedik meg, a vásári bábjáték hagyományait követve, a kesztyűs-báb abszurd humorát, a közvetlen mesemondás élményét ismertetve meg gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

A családi bábos nap egyik csemegéje a Vitéz László és az elátkozott malom c. darab, a műfaj Blattner-díjas művelője, Pályi János előadásában.

Hogy az élmény a legkisebbek számára is befogadható és élvezhető legyen, az előadások között játékos táncház, illetve a két legjelentősebb hazai báb- és díszlettervező, Grosschmid Erik és Boráros Szilárd játszóházai kínálnak mozgásos és alkotó elfoglaltságot egész nap.

Mindemellett kézműves vásár és a térség jellegzetes ételei teszik teljesség a kínálatot. A szombat esti mulatság kötetlen találkozást ígér a közönség és a vendégtársulatok alkotói között.

Részletes program

Időpont: 2016. július 23. szombat, 10.00-21.00
Helyszín:
Zárdakert, Zsámbék (Akadémia utca)

10.00 Fabók Mancsi Bábszínháza – A székely menyecske meg az ördög
11.30 Keresztes Nagy Árpád – Mátyás király rózsát nyíló ostornyele
13.30 Ziránó Színház – Babszem Jankó
15.00 Mikropódium – STOP, Állj és nézz!
16.00 Báb-Szín-Tér – Vitéz László és az elátkozott malom
17.30 MárkusZínház – Az égig érő fa

Az előadások között minden alkalommal játékos táncház Simon Katival.
Közreműködik: Ladányi Ferenc és zenekara

Foglalkoztatók: 
„Tekergőtér” – Grosschmid Erik játszóháza
„bábkészítő asztal” – alkotóműhely Boráros Szilárd bábsémái alapján, Szemethy Orsolya vezetésével

A programokra a belépés ingyenes!

Interjú Fabók Mariannal, a Fabók Mancsi Bábszínház vezetőjével a Családi Bábos Napról, előadásokról itt.

zsambek_babos_napok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük