Felhívás autizmussal élő gyerekek szülei részére

Az alábbiakban egy környékbeli, elhivatott édesanya felhívását közöljük, aki azokat a családokat és szülőket szeretné összefogni, akik autizmussal élő gyermeket nevelnek. Kérünk, a felhívást te is bátran add tovább!
Kedves Szülőtársak!

Szeretném felkutatni azokat a pilisi régióban élő családokat, akik autizmussal élő gyermeket nevelnek, hogy kapcsolatot tudjunk teremteni egymással és kölcsönösen segíteni tudjunk egymásnak.

Nem titkolt szándékom elsősorban az, hogy együtt megpróbáljunk megfelelő iskolai ellátást teremteni gyermekeink számára valahol itt a környéken, a lakóhelyünkhöz közel eső települések egyikén.

Nem könnyű az ilyen-olyan intellektuális képességekkel rendelkező, különböző tanulási és viselkedésproblémákkal küzdő autista gyerekeknek iskolát találni. Ha pedig azt hisszük, hogy nagy nehezen végre  megtaláltuk a megfelelő intézményt, néhány hónap elteltével rájövünk, hogy a mindennapi ingázás (rendszerint Budapest valamelyik kerületébe, a reggeli és a délutáni csúcsidőben) felemészti a család minden tagját. Bízom abban, hogy ha együtt, egységesen közvetítjük az igényeinket a megfelelő szervek felé, akkor könnyebben célba érünk.

Ezért kérem, hogy akit bármilyen módon
érint a téma, keressen fel!

Alkossunk közösséget, és teremtsünk a mi különleges gyerekeinknek olyan ellátást, ami biztosítja számukra a tanulás és a fejlődés lehetőségét, de emellett teret enged annak is, hogy a tipikus fejlődésű társaikhoz hasonlóan ők is igazi gyerekkort tudjanak élni, és a napi három-négy órányi utazás helyett játszhassanak, kirándulhassanak, vagy csak egyszerűen a családjukkal legyenek.

Sok-sok lelkes szülőt várva:
Sztojcseva Eszter
eszter.sztojcseva@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük