Gluténszűrés Pilisvörösváron

A gluténérzékenységet több elnevezéssel is illetik, leggyakoribbak a cöliákia (vagy coeliakia) és a lisztérzékenység. Egy autoimmun betegségről van szó, egyesek örökletesen hajlamosak rá, azonban nem teljesen tisztázott, hogy kinél, mikor és miért alakul ki. A klasszikus tünetek (hasmenés, puffadás, testsúly-vesztés) nem mindenkinél egyértelműek, így a legtöbb gluténérzékeny nem is tudja, hogy beteg.

A gluténérzékenységet ételintolerancia-teszttel mutatják ki, általában vérből végzett laborvizsgálattal. A vérből végzett vizsgálat bármikor elvégezhető, és mindössze egy tűszúrásnyi kellemetlenséggel jár. Érdemes olyan helyen végeztetnünk a vizsgálatot, ahol szakképzett egészségügyi tanácsadó és szakorvos segít az eredmények értelmezésében, illetve akivel meg tudjuk beszélni az eredményt és a személyre szabott kezelési lépéseket.

A gluténérzékenység egyedüli terápiája a gluténmentes diéta.

Számos kellemetlensége dacára némiképp a „legszerencsésebb” autoimmun betegség, mert ismerjük azt az anyagot (a glutént), ami az autoimmun folyamatot fenntartja. Ha glutén egyáltalán nincs az étrendünkben, megszűnik az autoimmun reakció is.

A gluténérzékenység időben történő felderítése és a diéta betartása esetén, minden szempontból egészséges életet élhetünk.

A lisztérzékenységről bővebben ide kattintva olvashat.

A pilisvörösvári Vízöntő Gyógyszertár rendszeren szervez gluténszűrést!

Következő időpont: 2015. november 30. (15.00-18.00) – BEJELENTKEZÉS EZEN A LINKEN!

A szűrést végzi: dr. Bálint Levente gasztroenterológus szakorvos
A vizsgálat díja: 3.500 Ft

További letölthető információs anyagokért keresd a Vízöntő Gyógyszertár honlapját!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük