Gyümölcsoltó Boldogasszony napja a Budakeszi Vadasparkban

… és gyümölcsfát oltottál-e már? Ha még nem, akkor most itt a lehetőség! Látogassatok el Gyümölcsoltó Boldogasszony Napján a Budakeszi Vadasparkba! A rendezvényen nemcsak a gyümölcsfaoltásról tájékozódhattok, de ha elég vállalkozó szelleműek vagytok, akkor a tudásotokat a gyakorlatban is kipróbálhatjátok, kis szerencsével pedig rövidesen egy csodaszép beoltott facsemetében is gyönyörködtek!

Időpont: 2019. március 23. szombat 10-16 óráig
Helyszín: Budakeszi Vadaspark

A néphagyományok szerint ilyenkor áldásos a gyümölcsfa oltás munkája, ugyanis ezen a napon vitte meg Gábor arkangyal Názáretbe Máriának Jézus fogantatásának örömhírét. Ennek apropóján, a vadaspark programján résztvevők egy rövidebb előadás keretein belül a gyümölcsfa oltásról, annak módjairól és szükségességéről tájékozódhatnak. A hallottakat a vállalkozó szelleműek gyakorlatban is kipróbálhatják majd, ráadásul mindenki hazaviheti, elültetheti oltványát, és ha minden jól megy, a vadonatúj fa otthon növekedni kezdhet.

A gyümölcsfa oltás szeánsza mellett a vadaspark jól ismert kisállat tréningjei, Állatijó bemutatói és kisragadozó látványetetései is várják a látogatókat, valamint egy informatív előadás során az állatokról elnevezett növényekről is sok érdekességet hallhatnak majd.

A Gyümölcsoltó Boldogasszony napja részletes programja: 

10.30 Gyümölcsfaoltási bemutató és foglalkozás
11.00 „Állati növények” – növények állatnevekkel (színpad)
12.00 Állatijó bemutató
12.30 Gyümölcsfaoltási bemutató és foglalkozás
13.00 Kisállat tréning (aranysakál)
13.30 Gyümölcsfaoltási bemutató és foglalkozás
14.00 Állatijó bemutató
15.00 Kisragadozó látványetetés

A szombati programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók!