Heidi Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde

A pilisi erdő lábánál elterülő óvodánk épülete Pilisszentiván község fő utcáján a fenyves erdő lábánál helyezkedik el.

Az óvoda épülete fából készült, ami melegséget ad a bent játszó kicsiknek. Az enyhén emelkedő telek végéről Pilisszentiván talán legszebb panorámája látható: az Ördögszikla, az egész Tájvédelmi Körzet, illetve a Kálváriát körülölelő Fenyves erdő, mely a környék tüdeje. A telek területe 2400 m2. Az óvoda beépített légtere 160 m2: 3 csoportszoba, 3 fürdőszoba, 2 előszoba, 1 konyha. Továbbá egy 60 m2-es tornateremmel igyekszünk elfárasztani a lurkókat. A bölcsőde külön épületben található, 2 szobával, konyhával és fürdőszobával. A kertben 200 m2-es tornapálya, úszómedence, pancsoló, kerti étkező, szánkópálya és kerti játszótér áll a gyermekek rendelkezésére. A Pilisnek köszönhetően nálunk minden télen van hó, a gyermekeink nagy-nagy örömére!

heidi_kep02

Óvodánk egy nyugodt, derűs, szeretetteljes légkört biztosít az Ön gyermeke számára, hiszen így érhető el, hogy a kisgyermek számára öröm legyen az óvodába járás, valamint hogy később a társadalom értékes tagjává válhasson; egy olyan emberré, aki megértéssel fordul mások felé, aki nyitottan kezeli a társadalmi problémákat és aki boldogan és kiegyensúlyozottan éli mindennapjait.

Óvodánkban minden gyermekkel éreztetjük egyéniségét, azt, hogy ő egy individuum. Hisszük, hogy a gyermekek csak ekképpen képesek elfogadni társaik különbözőségeit, mivel felismerik, hogy ők is ugyanolyan mértékben egyediek, mint a többiek. Ennek köszönhetően pedig képesek együtt játszani és tanulni. A gyermekekkel tehát megtanítjuk, hogy egyediségükön keresztül mégis egy közösséghez kapcsolódnak. Mivel minden gyermeket egyedi, különös önálló személyiségnek tekintünk, így óvodánkban a gyermekek számára egyéni, sajátos fejlődési ütemének megfelelő differenciált fejlesztést dolgozunk ki és alkalmazunk. Ez igen könnyen megvalósítható, hiszen a kis létszámú csoportokban magasan képzett pedagógusok foglalkoznak az Ön gyermekével, hogy számára az óvodai évek a lehető legszebben és leghasznosabban teljenek el. Mindegyik csoportban van egy németül beszélő óvó nénink és egy dadus nénink.

heidi_kep03

Nagy hangsúlyt fektetünk a német és angol nyelv oktatására, elsajátítására. A néphagyomány, a környezetismeret, és a testnevelés adja az oktatási programunk gerincét. Foglalkozásainkon a tanulás csakis játékos formában történik, hogy a gyermekek könnyedén elsajátítsák a különböző ismereteket. Különösen figyelünk a környezetvédelem nevelésre, és az egészséges életmód szokásainak kialakítására, formálására. Emellett az Ön gyermekét különböző játékokon keresztül hatékony kommunikációra tanítjuk, hogy később könnyen ki tudja magát fejezni az egyes szituációkban.

A mai világban már egy diplomához két nyelvvizsga szükséges. Ahhoz, hogy a gyermek kamasz korában játszva meg tudja szerezni a nyelvvizsgáit, fontos,hogy már óvodás korban megalapozzuk a nyelvtanulást. Óvodánkban német és angol nyelvekkel ismertetjük meg a gyermekeket. A 3-4 évig tartó óvodás évek alatt egy olyan alapot kapnak a gyermekek, melyeket az iskolában kamatoztatni tudnak.

Rendszeresen szervezünk óvodán kívüli kirándulásokat is. Voltunk már hajókiránduláson a Dunán, filmvetítésen egy multiplex moziban, bábszínházban, látvány pékségben, zöldségesnél… Ezek a programok is tovább formálják, fejlesztik a gyermekeket (színházban-, koncerten történő viselkedés, stb.).

Egyszóval olyan, családias jellegű óvoda és bölcsőde vagyunk, melyben a gyermekek játszva tanulnak és tanulva játszanak.

Szeretettel várjuk Önt és gyermekét is egy ismerkedő látogatásra nálunk!
További információkét keresse fel honlapunkat, vagy keressen minket facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük