Igazán HŐS vagyok! – edzés hőssé váló gyerekeknek

Mottó: Minden gyermek HŐS – egyedi szuperképességekkel!

Ha gyermeked akcióhős-rajongó (Pókember, Amerika kapitány, Tini Nindzsa Teknőcök, …), akkor feltétlen a HŐSÖK CSAPATÁBAN a helye! Online foglalkozásaimon – filmes kaszkadőrként, karate oktatóként – olyan akciómozgásokat, fegyverforgatást, mozdulatokat tanítok nekik, amilyeneket hősöktől lát a filmeken. Legyen szó ütésekről, rúgásokról, vagy kard-, bot-, nunchakuforgatásról, esetleg pajzshasználatról, de tanulunk alap eséseket és talajgyakorlatokat is…

Több, mint egy edzés. Szemlélet. A gyerek ragyogó szemekkel jön és meséli, hogy mit tanult: mozdulatsort, pajzstartást, és hogy a hős mindig védi a gyengét. (szülői vélemény)

A foglalkozások amellett, hogy örömteli, igazi élményt jelentő mozgásokból állnak össze, fejlesztik a kéz-láb koordinációt, egyensúlyt, erőnlétet, koncentrációt, figyelmet és a fegyelmet. Mert a hős fegyelmezett és segít másoknak. Azaz szemléletben is határozott irányvonalon szerepel a tisztelet és a mások felé mutatott figyelmesség. Kiemelt cél az élmény mellett egy igazán jó emberré válás útjára segíteni.  

FOGLALKOZÁSOKRÓL: a foglalkozás sokrétegű, mint a hagyma. :) A zárt facebook-csoportban heti egy alkalommal, pénteken online, 60 perces ÉLŐ edzésen vehet részt velem minden csatlakozó. Ha lemarad róla, akkor sem marad le igazán, mert a teljes edzés felkerül és visszanézhető bármikor. Az edzéseken gyakorlatokat mutatok kezdőknek és haladóknak egyaránt. Ezeket tudják gyakorolni a következő edzésig, hiszen bármikor vissza tudják nézni, hogy hogy kell csinálni a gyakorlatokat.

INTERAKTÍV: a pénteki napon tartott online, élő edzés előtt 15 perccel beszélgetünk kicsit videóchaten, a résztvevők megmutathatják, hogy mit gyakoroltak. Kérdezhetnek, és én is kérdezek. :) Az edzést követően pedig ugyancsak 10-15 percet beszélünk még, ha bárkinek kérdése lenne.

KREATIVITÁS: A zárt csoportban amellett, hogy kommunikálunk, számos kreatív gyakorlatot adok, amely szorgalmi, opcionális. Ilyen pl. a pajzskészítés, Thor pörölyének készítése, jelmez, stb., amikhez adok sablonokat is. Kézműveskedjen, fejlődjön a kreativitás és legyen büszke mindarra, amit készít. Mert mi büszkék vagyunk rá, alkotásaira, szorgalmára! :)

CÉLTUDATOSSÁG: Az a gyerkőc, akinek van példaképe, olyan tulajdonságokat lát maga előt és tart fontosnak, amiért érdemes tenni, küzdeni, harcolni. Célokat tűz ki, tesz a példakép által képviselt szellemi és fizikai tulajdonságok megszerzéséért. Sok tekintetben tudok segíteni, hogy ezeket elsajátítsa és megtapasztalhassa azt, hogy a célokért szorgalmasan küzdve, türelemmel és kitartással el fogja érni őket.

ÖNBIZALOM: Minden említett gyakorlat lépésről-lépésre való tanulása, a kreatív feladatok elvégzése és az általam is képviselt szemlélet – mindenki egyedi és megismételhetetlen egyén – fontos mérföldkő az önbizalom fejlődésében. Ezzel is támogatjuk a szülők mindennapi munkáját. A cél közös: egy egészséges, erkölcsös, mindenki számára hasznos, segítő gyerkőc, ifjúság fejlődésének az előkészítése.

Egyszóval nem egy egyszerű, “leadott” edzésről van szó, hanem egy olxan csapatról, ahol a fizikális képességek mellett a kreativitást és az önbizalmat is fejlesztjük, ahol értékeljük és támogatjuk egymás erőfeszítéseit.

TÁVLATI TERVEK: A későbbiekben szeretnénk (más kaszkadőrök meghívásával) összejöveteleket tartani, azaz területenként 1-1 napos “Hős Táborok” keretében találkozni, személyesen is gyakorolni, kis koreográfiákat készíteni, videókat felvenni, élményt nyújtani és ismerkedni a csapattal.

Izgalmas útra lép velünk minden gyerek, aki csatlakozik. Olyan világot teremtünk, ahol – igenis – hős minden gyerek. Mindenki a saját maga szuper képességeivel! :)

Egyszerre tanul igazán, nagybetűs MENŐ dolgokat (néha még én is beállok, ha senki nem látja…) és olyan fegyelmezettséget, gondolkozásmódot, ami remélem, hogy egy életre elkíséri. (Lilla, pilisianyu.hu)

A foglalkozáról, csatlakozásról részletek itt olvashatók: www.hosvagyok.hu

Facebook oldalunkat is érdemes követni: www.facebook.com/hosedzes

Köszönöm a figyelmedet!

Molnár Tamás