Kaláka koncert a Klebelsberg Kultúrkúriában

Gondolom, mind tisztában vagytok vele, hogy menekül a nandu, vagy ki a dzsungel fenegyereke. Ha igen, akkor nem kell reklámoznom, ha viszont nem, akkor ezért érdemes ellátogatnotok a gyerkőccel/gyerkőcökkel a Nálatok laknak-e állatok című Kaláka koncertre, hiszen egy csomó hasznos információval gazdagodhattok. ;)

Időpont: 2017. november 26. vasárnap, 11 óra
Helyszín: 
Klebelsberg Kultúrkúria (1028 Budapest, Templom u. 2-10.)

A gyerekeknek szánt első Kaláka zenéskönyv 1986-ban ezt a címet viselte: Nálatok laknak-e állatok? Bizonyára sokan emlékeznek a szülők közül is gyerekkorukból a kicsi könyvecskére a kazettával. A Kaláka együttes ezt a régi műsorát újabb dalokkal is kiegészítette. A koncerten minden az állatokról szól, a hangyától az elefántig mindenféle nagyságú élőlényt, – éljen bár szárazon, vízben, vagy levegőben – megénekelnek.

Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Csukás István, Tóth Kriszta és mások verseiben szerepel többek között a víziló, az iguána, a birka, a cinke, a gólya, a rigó, a szajkó, a túzok, a teknős, a rozmár, a mackó, a nyuszi. De természetesen a pinty, a ponty és a pelikán is.

A Kaláka együttes 1969-ben alakult Budapesten. Muzsikájuk sokszínű, és a versekből következően sokstílusú.

Az Kaláka együttes tagjai és hangszereik:

Becze Gábor: nagybőgő, gitár
Gryllus Dániel: furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató
Radványi Balázs: mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba

Jegyár: 1200 Ft