Kalandgyár – Muzsika lakik abban

Nagy sikere volt az első Kalandgyárnak január végén a solymári Apáczai Művelődési Házban. Íme, itt a következő!

A Kalandgyár második programján a zene világába kalandozunk. Segítségünkre lesz ebben Bussy Gábor, aki nemcsak muzsikál, de megengedi, hogy közelről megismerkedjünk érdekes hangszereivel is.

Időpont: 2016. február 21. vasárnap, 16 óra
Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Ház, Solymár (Templom tér 25.)

Hol lakik a muzsika? Talán fában, csontban, vagy esetleg vasban? Hogy bújik be üregekbe és hogyan jön ki onnan?
Lehet, hogy oda is beköltözött már, ahol nem is gondolnánk rá?

Ott van az bizony mindenhol, csak elő kell csalogatni. A kézműves foglalkozáson mi is készítünk csörgő-zörgő, zajkeltő tárgyakat, „hangszereket”.

A belépés díjtalan!

Bussy Gábor gitárművész, de minden hangszeren tud játszani. 21 éve saját zeneiskolája, az Impro Zenei Műhely tanára, valamint a nemzetközi hírű Kompánia Színházi Társulat zeneművészeti vezetője. Rengeteg különleges hangszere van. A Müpában is szokott érdekes, keleti és gyógyító, spirituális hangszereket és dallamokat bemutató, ún. “hangszersimogató” foglalkozásokat tartani a kisebbeknek, illetve a nagyobb osztályoknak “hangszerválasztó” foglalkozásokat.

A közönség találkozhatott vele a tavalyi solymári Búcsún, ahol „Rakoncások”nevű, közel 40 tagú gyerekzenekarával mutatkozott be. Zenei palettájuk, hangszerhasználatuk sokszínű: játszanak népzenét, jazzt, tradicionális és modern hangszereken. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük