Kitűnő bizonyítványért ingyenes utazás jár a hűvösvölgyi Gyermekvasúton

Kitűnő lett a bizid? Gratulálunk! Azt hallottad már, hogy ha elviszed magaddal, ingyen utazhatsz a Gyermekvasúton?

Szombattól július közepéig ugyanis nem kell fizetniük az utazásért a hűvösvölgyi kisvasúton azoknak az általános és középiskolás tanulóknak, akik a jegyváltáskor bemutatják kitűnő bizonyítványukat.

A Gyermekvasúton a nyári szünidő első hónapjában jutalomutazásban részesülhetnek azok az iskolások, akik magukkal hozzák kitűnő bizonyítványukat. A jegyvásárláskor az eredeti bizonyítvány felmutatására az utazáshoz részvételi jegyet adnak ki. Az akció június 16-tól július 15-ig tart.

A „Kitűnő utasunk” akciót tavaly hirdették meg először, akkor a kéthetes időszakban nyolcszáznál többen éltek a kedvezménnyel.

A Széchenyihegy és Hűvösvölgy közötti vonalon a vasúti szolgálatot 10-14 éves gyerekek látják el, akiktől szintén elvárás a jó tanulmányi eredmény. A következő gyermekvasutas tanfolyam október elején indul, melyre 4., 5. és 6. osztályosok jelentkezhetnek.

A nyári szünetben változik a menetrend is: munkanapokon is hosszabb lesz az üzemidő, így reggel az első járat mindennap már 8:45-kor elindul Hűvösvölgyből. Használjátok ki! ;)

Mindenféle további részletet, menetrendet és egyebet keressetek a Gyermekvasút honlapján.

Fotó: MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasút