Maminbaba – Hordozós latin fitnesz a Pilisben

maminbaba piliscsaba pilisvörösvárAnyukaként is csinosnak, fittnek lenni, rendszeresen mozogni eljárni – mindez nem kéne, hogy kiváltság legyen. Sajnos mégis sokan vannak, vagyunk olyanok, akiknek nem olyan egyszerű (ha éppen nem lehetetlen) pici babánkat másra bízni, pláne nem rendszeresen. Mi lehetne a megoldás?…

Például egy olyan mozgásforma, amit babával együtt lehet végezni. Ami nem megterhelő, ami szülés után fokozatosan készít fel az egyre aktívabb mozgásra, ami szórakoztató, ami csinosít, és – szinte le sem merem írni – ami közben jó eséllyel a babánk is alszik egy jót. Létezhet ilyen egyáltalán?!…

Sokáig magam sem hittem, hogy van ilyen. Aztán amikor első babám születése után pár hónappal elemi vágyként tört fel belőlem, hogy MOZOGNI SZERETNÉK, részt venni egy olyan programon, ami nekem szól, nem (csak) a babámnak, és szembejött velem az utcán egy felirat: Maminbaba – Hordozós Latin Fitnesz, nem sokáig gondolkoztam, pár nap múlva már egy szuszogó csomaggal magamon táncoltam, önfeledten…

maminbabaMert mi is a Maminbaba? Táncos mozgásforma anyukáknak, melynek az a különlegessége, hogy a babák nem a kezünkben vagy mellettünk a földön vannak, hanem megfelelő hordozóeszközben stabilan ránk kötve. Testünk így szinte összeolvad, a hordozóban a babának is kényelmes, és mi sem érezzük valódi súlyukat mozgás közben; csak kellemesen elfáradunk, mialatt a baba végig szorosan velünk, a közelünkben van, és ringatózva pihen.

A Maminbaba másik különlegessége, hogy az órák anyaga táncos, elsősorban a latin táncok elemeiből építkező koreográfiákból áll össze. Nem, azért nem kell aggódni :-), a lépések mindenki számára követhetők, gyakran ismétlődnek, de azért elég változatosak ahhoz, hogy ne unjuk meg őket. Az órák anyaga, az egyes táncos koreográfiák úgy vannak kialakítva, hogy mindig figyelembe veszik a rajtunk lévő babát is, a mozdulatok elég finomak ahhoz, hogy a babák ne érezzenek mást, mint kellemes ringatózást. Mivel ez így együtt (hordozás és ringatás) meglepően hasonlít egy nem is olyan régi élményükre – amikor még pocakban voltak –, nem csoda, hogy a kisebb babák gyakran végigalusszák az óra részét vagy akár egészét. Micsoda öröm anyának! :-) Mi meg közben átmozgathatjuk egész testünket, hiszen a tánc – és főleg a latin tánc – híres arról, hogy az egész testet igénybe veszi, jólesően átmozgatja.

Talán benned is felmerült már a kérdés, hogy mikortól lehet jönni Maminbaba órára? A legfontosabb, hogy teljesen felépülj a szülésből, vagyis a hat hetes kontrollon az orvosod engedélyezze számodra a testmozgás fokozatos elkezdését. Ha te is fittnek és egészségesnek érzed magad, akár már ekkor is szeretettel várunk, nyugodtan kipróbálhatod. Fontos tudni, hogy az órán semmi sem kötelező, annyit és úgy csinálsz, amennyi épp jólesik. Ha közben például épp tisztába kell tenned a babád, vagy megetetnéd, annak sincs semmi akadálya; amennyire csak lehet, alkalmazkodunk mindenki igényéhez, és ebbe a babák is éppúgy beletartoznak, mint az anyák. Magunk között vagyunk, csupa hasonló cipőben járó anya (és baba), nagyon jó kis társaság szokott kialakulni, óra előtt és után nagyban folyik mindig a csevegés, és míg a tánc a testünknek, ez a lelkünknek esik nagyon jól.

Maminbaba mozgás babával

Akkor sem kell lemondanod a mozgásról, ha a babád már nagyobbacska, de még nem jár közösségbe, vagy ha két gyerekkel jönnél; a nagyobb, már kúszó-mászó-járó gyerekek is természetes hozzátartozói a Maminbaba óráknak. Lehet, hogy az óra elejét még rajtad tölti, ha mindkettőtöknek jól esik, de aztán nyugodtan leteheted; ők aztán jönnek-mennek, játszanak (hozz néhány játékot, enni-inni magaddal). Figyelünk rájuk, és amúgy is: a zene, a tánc, a nagy tükrös terem elég jól le szokta őket kötni, így ez ne tartson vissza a kimozdulástól! Ha két gyerekkel jönnél, ne aggódj, szükség esetén segítünk öltöztetni-vetkőztetni őket, a kicsi lehet rajtad, amíg a nagyobb eljátszik, vagy ott sertepertél körülötted. Amúgy is olyan nehéz két kicsi gyerekkel kimozdulni bárhova, próbáld ki, hátha így jobban működik, és magadnak is megadod a mozgás lehetőségét. :-) Megjegyzem, sokszor magam is két gyerekkel jövök órára, úgyhogy kilógni már biztosan nem fogsz… ;-)

Biztosan felmerült már benned a kérdés: jó-jó, de mi van azokkal az anyukákkal, akik eddig még sosem hordozták a gyermeküket? Jó hírem van: őket is szeretettel várjuk! Az órákra díjmentesen tudunk hordozókat kölcsönözni mindenkinek, és ezeket segítünk helyesen használni, felkötni, felcsatolni. Óra közben is bármikor kérhetsz segítséget, segítünk, hogy igazán komfortosan érezd magad te is, és a babád is.

Ha maradt még benned kérdés, ne habozz, tedd fel a lent található elérhetőségek bármelyikén, vagy olvass utána a www.maminbaba.hu honlapon, ahol sok további információt megtalálsz. Ha jönnél órára, kérünk, jelentkezz be előre; ha hordozót is kérsz, akkor mindenképp, hogy legyen nálunk elegendő!

 

Maminbaba Piliscsaba Pilisvörösvár SolymárMaminbaba – Hordozós Latin Fitnesz órák a pilisi régióban:

Piliscsaba, hétfő 10 óra: Klarissza-Ház (Templom tér 9.)
Pilisvörösvár, szerda 10 óra: Bioliget emeleti tornaterme (Kisfaludy u. 48.)

KEZDÉS: OKTÓBERBEN!
ELSŐ, INGYENES ALKALMAK: október 5. (Piliscsaba), október 7. (Pilisvörösvár)

Árak: egy alkalom 1000 Ft, öt alkalmas bérlet 4000 Ft (800 Ft/óra).
Hordozó kölcsönzése órára (hordozókendő, mei-tai vagy csatos hordozó): ingyenes.

Elérhetőségek és további információk:

Gyarmati Lilla
Tel.: 06-20/485-5487
E-mail: gyarmati.lilla@yahoo.de
www.facebook.com/MaminbabaAPilisben

Szeretettel várunk, mert mozogni jó! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük