Mesefoglalkozások gyerekeknek és felnőtteknek

Benke-Szabó Lilla – már a neve is olyan szépen cseng. Hamuban sült pogácsa van a tarisznyájában, vagy aranycipellő a lábán? Azt nem tudhatom, de azt igen, hogy a népmesék erejével és tanításával, bölcsességével segít utat találni kicsiknek és nagyoknak, rácsodálkozni életünk állomásaira, vezérfonalaira.

Lilla a Pilis környékén tart mesefoglalkozásokat gyerekeknek és felnőtteknek sokféle formában – szakkör, tábor, csoportos vagy egyéni mesefoglalkozás, személyes mese megírása… Ez utóbbiban most épp játszani is lehet a TE és a PÁROD saját meséjéért, kattints ide a részletekért!

A továbbiakban pedig meséljen maga Lilla saját életfilozófiájáról, a mesékhez és emberekhez fűződő viszonyáról…

„Mert Te is biztosan tudod, csak lehet, hogy még nem látod”

Az elmúlt negyven évben nagyon sok helyről nagyon sokféle tudást szívhatott magába az arra nyitott ember, akár önismeret fejlesztésre, akár spirituális ismeretekre, akár szélesebb látókörre vágyott. Rengeteg a tanító körülöttünk, akiknek rengeteget köszönhetünk.

Azonban úgy látom, hogy már nem a hallgatáson, figyelésen, tanuláson van a sor, hanem az egyének legteljesebb kibontakoztatásán, a bennük lévő tudás mindennapivá tételén, a tanultak megvalósításán. Számos, egymástól teljesen eltérő igazságokat hallhatunk, de vajon meri-e az egyes ember vállalni a sajátját? Tudja-e, mi a személyes útja, igazsága, ami mentén haladni, tenni, fejlődni tud? Vannak-e kérdései, amire szüntelenül keresi a választ?

Meggyőződésem, hogy akinek van kérdése, annak felelete is van, csak még nem tudja, hogyan találhatná meg magában a válaszait. A saját válaszait. A saját megoldókulcsait, amivel hasznosan és boldogan élheti az életét. Megtisztelő hivatásomnak tartom, hogy segíthetek ezeket a válaszokat kibontakoztatni. Kizárólagos, ellentmondást nem tűrő igazságok kinyilatkoztatása helyett arra törekszem buzdítani a hozzám érkezőket, hogy merjék kimondani, vállalni, ami bennük van.

Mert bármi is a legfőbb igazság, csakis úgy juthatunk el oda, ha a saját lépéseinkkel haladunk.

A gyermekekkel való foglalkozásaimban szintén ez az egyik vezérszálam. Emellett törekszem a lehető legszínesebb, legérdekesebb, legösszetettebb foglalkozásokat tartani nekik, hogy a mai gyermekek nyitottságát, mozgékonyságát, változatosságigényét kielégíthessem. A gyermekek lelkesedése, együttműködése, szeretetkinyilvánítása és a szülők elismerő támogatása segítő, sarkalló, buzdító visszajelzést ad.

Legfőbb vágyam egy olyan hasznos társadalom kiépítésében való közreműködés, ahol mindenki azt teszi, amiben a legerősebb, valamint hozzájárul, hogy a többiek is saját erősségük szerint tegyék a dolgukat. Az egyik legfontosabb igazság a boldogság kérdésére való válaszban rejlik. De ez az igazság sem kizárólagos, ezt is egyénenként kell megtalálni, hogy abban ki-ki magabiztosan, békében élhessen.

Ezt az egyéni boldogságérzetet szeretném segíteni meglelni, megerősíteni, megtartani, mert boldognak lenni mindenek feletti kötelességünk.

Lilla honlapját itt találjátok: www.mesefoglalkozas.hu
Telefonszám: 06 30 246 3630
E-mail: lilla@mesefoglalkozas.hu

Keressétek bátran! :)