Mesék a Tejúton túlról – az Aranyszamár Bábszínház előadása Perbálon

Képzeld el, hogy összeveszel egy barátoddal egy biciklin. Ez bármikor megtörténhet veled. Még az is, hogy dühödben ráncigálni kezded a járgányt.

No de mit szólnál ahhoz, ha ezek után a bicaj se só, se beszéd, elragadna mindkettőtöket, és kilőne veletek az űrbe? Tényleg, bringáztál már a Tejúton?

Mesénk két hősével – Tücsökkel és Bojtival – pontosan ez történik. És ez csak a kezdet! Ki tudja, hová pottyannak? Talán a Tejút egyik elhagyatott zsákutcájának még elhagyatottabb bolygójára? Meglehet. Ha velük tartasz, mindenre fény derül.

Te is végigjárhatod a Bátrak Útját, megtudhatod hogyan győzhető le a Nagy Homokszörny, miért szomorú a hatalmas kőember, és miért félnek a Fűszermanók a Bumfordoktól. És ha már mindezt tudod, még mindig hátra van egy különleges feladat. Meg kell oldanod Fordítottország rejtélyét. Másképp nem juthatsz haza. Márpedig haza kell jönni, mert Anya vár és különben is mindenkinek el kell mesélni mi történt Veled.

Készen állsz a nagy utazásra? Akkor: Vigyázz! Kész! Rajt!
A báb és film – animációra épülő előadást ajánljuk minden Nagy Utazónak, Felfedezőnek és Kalandornak.

Időpont: 2018 október 11. csütörtök, 17 óra
Helyszín: Perbáli Közösségi Ház (Fő u. 24.)
Belépő: 500 Ft

A mese nagyon közel áll a gyerekekhez, egy iskoláskorú fiú és egy óvodás lány fantáziautazása nagyon izgalmas világokon át, amihez olyan látványt párosítunk, hogy túl azon, hogy a néző gyermek mindig bele tud helyezkedni a különféle világokba – Tejút, Homokország, Kőország… – reményeim szerint az előadás után, saját játékukban is felidéződik majd ez a fantáziautazás.

Idén lett volna nagyon aktuális előadásunk, az Önkéntesség Évében, mert a darabban a két hősünk minden helyzetben önzetlenül segít hol egyvalakin, hol egész népeken. Persze az önzetlen segítségnyújtásról bármikor lehet beszélni, mesélni a gyerekeknek, de túl ezen egy még örökérvényűbb témát is tartogat Berg Judit meseszövése, ez pedig az, hogy hogyan válik két gyerek – akár testvérekre is gyakran jellemző – konfliktusos kapcsolata az átélt kalandok hatására, igaz barátsággá.

Forrás: perbal.hu
Kép: aranyszamar.hu