Mi van a ládikóban? – élőszereplős bábelőadás Solymáron

Hogy mi van a ládikóban? Hát, kinek mi! Vagyishogy az attól függ. Mitől is? Nos, hát tőlünk. A ládikó nem más, mint cselekedeteink tükröződése, „jutalma”.

Időpont: 2018. március 26. hétfő, 10 óra
Helyszín: Apáczai Művelődési Ház (Solymár, Templom tér 25.)
Belépő: 500 Ft

A Holdfű Színház élőszereplős bábjátékában két testvérrel találkozunk. Borka és Terka: a jó és a rossz lány. A két véglet. Mégis testvérek, s e testvérek ott lakoznak mindnyájunkban. Talán mert a „jó és a rossz mindig együtt jár”.

A népmese szerint a szerénység, a szívbéli jóság, a segítőkészség végül elnyeri méltó jutalmát, a rossz pedig büntetését. Bár a világ néha az ellenkezőjét mutatja, mégsem szabad elfeledkeznünk erről a népmesei tanításról, ahogy arról sem, hogy életünk majd’ minden kis történése egy-egy próbatétel.

A próbákat pedig kiállhatjuk “Borka”-ként, felvállalva és megoldva a feladatot, de viselkedhetünk “Terka”-ként is, elodázva, kibújva a felelősség alól. Rajtunk áll, hogy melyik utat választjuk, s így az is, hogy melyik ládikát kapjuk a végén. 

Az igényes látványvilágú, élőszereplős, bábos, humorban is bővelkedő előadást ajánljuk 3 éves kortól mindenkinek, páratlan népmesekincsünkben való gyönyörködésre.

Az előadás időtartama: 55 perc
Színpadra átdolgozta: Strausz Tünde
Báb/jelmez: Szalai Ildikó, Korok Fatime, Tóth Zsuzsa
Előadja: Máté Bernadett, Strausz Tünde

Forrás: www.apaczai.com