Nyelvtanulás újrakezdése

A hosszú nyári szünet után kedvenc angoltanárunk, Éva egy igazán aktuális témával köszönti a szeptembert és az iskolakezdést. Ez pedig nem más, mint a nyelvtanulás újrakezdése…

Hosszabb-rövidebb ideig bizonyára Te is szüneteltetted a nyelvtanulást. Nehéz volt újra rászedni magad, hogy elkezdd a tanulást? Bizony nehéz! Nem is kicsit. Nyelvtanári szemmel nézve, minél hosszabb a kihagyás, annál nehezebb az újrakezdés.

Ha nincs meg a kívánt nyelvi szint, amelyre szükséged van, mit tehetnél, hogy mégse katasztrófaként éld meg, hogy újra a „padba” kényszerülsz?

Az újrakezdés pozitívumai:

1/ Az alapjaid már megvannak.
Az eleje egész egyszerűnek fog tűnni, gyorsan túl leszel a kötelező ismétlő körökön.

2/ Minden újrafelfedezés egy újabb tanulás.
Előveheted a felfedező éned! Kicsit ismerősnek, kicsit idegennek fog tűnni a korábban már tanult anyag, míg fel nem fedezed, hogy: „Tényleg! Én ezt már tudom!” :)

3/ Van már nyelvtanulási tapasztalatod.
Nem kell újra megtalálni a helyes szótanulási technikát. Azt is tudod már, hogy a nyelvtant hogyan sajátíthatod el legkönnyebben. Semmi másra nincs szükséged, csak hogy összeszedd, mi működött nálad korábban.

4/ Jókora passzív tudást halmoztál fel.
Ezek aktivizálása gyerekjáték lesz! Jóval kevesebb „tanulási energiád” megy el, hogy visszahozd elfelejtett tudásod.

Ugye nem is olyan rossz újrakezdőnek lenni? :)

Amennyiben Te is ebben a cipőben jársz, szívesen látlak óráimon, hogy együtt küzdjünk meg az újrakezdés nehézségeivel.

Kreisz Éva angoltanár 0670/204-1555

Éva korábban írt már nekünk a kisgyerek melletti nyelvtanulásról, a megfelelő nyelvvizsga kiválasztásáról, a gyermekkori idegennyelv-tanulásról. Olvasgassátok érdekes és informatív cikkeit!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük