Parkolj le és bringázz a Pilisben!

A Pilisi Parkerdő Zrt. honlapján jelentette be, hogy nagyszabású kerékpár-turisztikai fejlesztésének köszönhetően 2016. májusától 9 darab „Parkolj és bringázz!” (P+B) ponttal és 28 kijelölt biciklitúrával, egy csaknem 600 kilométernyi ajánlott erdei kerékpáros útvonal áll a kirándulni vágyók rendelkezésére.

A Pilist, valamint a Visegrádi és a Budai-hegységet átszelő Pilis Bike bicikliút-hálózat a túra-, illetve a szabadidő kerékpárosok igényeit egyaránt szem előtt tartva valósult meg. Az erdőgazdaság tapasztalatai szerint egyre többen keresik fel két keréken az erdőket, a kerékpáros turizmus, és a kerékpáros turizmusról való gondolkodás az utóbbi években hatalmas fejlődésen ment keresztül. Így a Pilisi Parkerdő Zrt. kiemelt céljává vált az erdei kerékpározás infrastrukturális és kényelmi feltételeinek korszerű, minden igényt kielégítő biztosítása.

A túrakerékpárosok ugyanis minél változatosabb és hosszabb útvonalakon szeretnének kerekezni, a városban élő szabadidő kerékpárosok legnagyobb problémája ezzel szemben az, hogy örömmel bicikliznének a természetben, ám a legtöbbjük nem szívesen használja a belvárosból az erdőkbe vezető kerékpárutakat. A Pilis Bike projekt az egyre növekvő közösségi igényeknek megfelelően így két szinten kínál megoldást:

  • kilenc, személygépkocsival könnyedén megközelíthető, úgynevezett „Parkolj és bringázz!” (P+B) kiindulópontokról, különféle távú és nehézségű túrákkal mindenki számára elérhetővé teszi az erdei kerékpározás lehetőségét – például a Budakeszi Vadasparktól, a szentendrei Skanzentől, vagy Nagykovácsitól;
  • a túrakerékpárosok számára pedig az eddiginél is hosszabb és komplexebb útvonalhálózatokat alakítottak ki.

A 9 „Parkolj és bringázz!” (P+B) pont:

• Sportpálya, Pilisszentiván
• Parkoló, Pilisszántó

• Kis Rigó Vendéglő, Pilisszentlászló
• Hegy-tető, Pilisszentlászló

• Budakeszi Vadaspark

• Nagykovácsi
• Hideg-völgy
• Skanzen, Szentendre
• Telgárthy-rét, Visegrád

A Pilis Bike összefüggő, csaknem 330 km-es úthálózatához a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai erdei üzemi utakat nyitottak meg és erdészeti utakat kötöttek össze, új túraútvonalakat jelöltek ki, továbbá információs táblákat helyeztek ki és új jelzéseket festettek. Fontos, hogy a kerékpározók előtt megnyitott erdészeti utak nem kizárólagosan kerékpáros turistaútvonalak, ezeken a jövőben továbbra is várható erdőgazdasági jellegű forgalom. A kerékpárosok útját ezen kívül gyalogosok, köztük gyerekek, és akár erdei állatok is keresztezhetik. A kerékpározást az erdőben is a szabályok betartása teszi biztonságossá.

pilisbike_logo_kerekpar_bicikliA Pilis Bike honlapja a www.pilisbike.hu címen található. Itt megtalálhatsz minden fontos információt, térképet, parkolóhelyeket és túraútvonalakat.

Kerékpárra fel!
 😉  🚲  🌴

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük