Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Filmvetítés Solymáron – a klímaváltozásról pozitívan

2019. 10. 19., 10:00 - 12:00

Ingyenes
Földünk jövőjéről happy end-del? Lehetséges!
Érdekel a Földünk jövője, de úgy érzed elég volt a pánikkeltés? Vagy épp azt gondolod, hogy a klímakatasztrófa humbug? Szívesen ásnád bele magad a témába, de félsz a hitelesnek tűnő, ám száraz dokumentumfilmektől?

Bármelyik állítás is igaz Rád, sok szeretettel várunk Téged a „Holnap” című feliratozott dokumentumfilm két részre bontott vetítésére és az azt követő beszélgetésekre

Időpont: 2019. október 19. és október 26. (szombat), 10 és 12 óra között
Helyszín: a solymári Apáczai Csere János Művelődési Ház nagyterme

A filmben egy maroknyi fiatal azt veszi a fejébe, hogy körüljárja az emberiség jövőjét érintő legégetőbb kérdéseket az élelmiszer, az energia, a pénz, a demokrácia és az oktatás kérdéskörei mentén. Teszik mindezt egyszerű, józan ésszel, a tudományos szakzsargonokat mellőzve, vagy kellően megmagyarázva. A film igazán nagy eredménye, hogy nem csak közérthetővé teszi az emberiség előtt álló, világszintű kihívásokat, hanem témánként be is mutat néhány napjainkban is működő helyi kezdeményezést, amelyek világszerte megvalósulva fontos lépések lehetnek egy összefogásra épülő reményteli jövő felé.

A 118 perces filmet két részletben vetítjük le, hogy a befogadott információ leülepedhessen és a vetítés utáni pódiumbeszélgetéseken elmélyíthessük, kibonthassuk a frissen megszerzett tudást.

A rendezvény ingyenes, de köszönettel fogadjuk az adományokat, amelyeket a vetítés jogdíjának (30.000 Ft) fedezésére fordítunk.

Nézd meg az előzetest, hívd az ismerősöket, és nézzük végre pozitívan a jövőt!

Kérlek, részvételi szándékotokat jelezzétek vissza a kapcsolódó facebook-eseménynél, vagy a Tegyünk Együtt Solymárért / TESO körnek a tesokor@gmail.com e-mailcímen.

A kisebbeknek gyerekprogrammal is készülünk, hogy nyugodtan részt tudjatok venni!

… És ha még mindig hezitálnál: hallottál már „ZÖLD” FILMZENÉT? 😊

Részletek

Dátum:
2019. 10. 19.
Időpont:
10:00 - 12:00
Összeg:
Ingyenes

Helyszín

Apáczai Csere János Művelődési Ház
Templom tér 25.
Solymár, 2083 Magyarország
Honlap:
www.apaczai.com