Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ragadozók napja a Budakeszi Vadasparkban

január 12., 10:00 - 15:30

Hogyan vadásznak a baglyok a sötétben? Mitől különleges a pusztai sas? Mit eszik a macskabagoly? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphattok választ, ha ellátogattok szombaton a vadasparkba.

Időpont: 2019. január 12. szombat 10.00-15.30
Helyszín: Budakeszi Vadaspark

A hagyományosan minden év január elején megrendezett Ragadozók napját ugyanis idén a hazánkban őshonos ragadozó madaraknak szentelik, aminek keretein belül az érdeklődők szakvezetések, interaktív előadások, valamint filmvetítés során ismerkedhetnek meg a vadasparkban lakó madárfajokkal.

A Ragadozók napján a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel közös programsorozaton a látogatók szakvezetéseken, filmvetítéseken és látványetetéseken vehetnek majd részt, ahol a ragadozó madarak védelméről és az ökoszisztémában betöltött kiemelkedő szerepükről tanulhatnak. A programcsokrot látványetetések és Állatijó Bemutatók is tarkítják, ahol a kisebbek is játékos módon ismerhetik meg a levegő urait.

Részletes program:

10.00-15.00 A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület filmvetítése és roll-up kiállítása a ragadozó madarak – kék vércse, kerecsensólyom, parlagi sas – táplálkozásáról, életmódjáról és védelméről.

10.00-15.00 A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület játékos ismeretterjesztő foglalkozása a ragadozó madarakról óriás társasjátékkal, kirakókkal, madártoll és madárfotó felismeréssel.

10.00 Szakvezetés: Ragadozó madarak

12.00 Állatijó Bemutató a színpadon

13.00 Szakvezetés: Ragadozó madarak

14.00 Állatijó Bemutató a színpadon

15.00 Kisragadozók etetése

A szakvezetések a mosómedve kifutó mellől indulnak. A kültéri helyszín mellett idén a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület filmvetítéssel és roll-up kiállítással várja a látogatókat a KávéZooban. A programok a belépő árán felül szokás szerint ingyenesen látogathatóak.

Részletek

Dátum:
január 12.
Időpont:
10:00 - 15:30

Helyszín

Budakeszi Vadaspark
0210/8 hrsz
Budakeszi, 2092 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
www.vadaspark-budakeszi.hu