Ringató csütörtökönként Solymáron – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

A nyári szünet után újra itt a lehetőség, hogy a kisbabás, kisgyerekes anyukák együtt játsszanak, mondókázzanak, zenéljenek gyermekükkel és más édesanyákkal, babákkal: indul ugyanis a solymári Ringató!

Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Ház (Solymár, Templom tér 25.)
Időpont: minden csütörtökön 10.00-10.30-ig

“Arra a kérdésre, hogy mikor kezdődjék a gyermek zenei nevelése, azt találtam felelni: kilenc hónappal a születése előtt. Első percben tréfára vették, de később igazat adtak. Az anya nemcsak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel… még tovább mennék: nem is a gyermek: az anya születése előtt kilenc hónappal kezdődik a gyermek zenei nevelése.” (Kodály Zoltán)

Legyen még csak néhány hónapos a babád, vagy már három év körüli, de még nem óvodás “nagy” gyerek, a Ringató biztosan mindkettőtöknek tetszeni fog, és sok örömteli közös élménnyel, énekkel, játékkal telve mehettek haza! A foglalkozás célja, hogy oldott, szeretetteli légkörben megismertesse a legkisebb gyerekek zenei nevelésének lehetőségeit, és a kicsik érzékennyé, fogékonnyá váljanak a jó zene, a művészetek iránt. A gyerekeket körülvesszük zenei ingerekkel, feladatuk nincs, produkálniuk sem kell semmit, csak “hallani”, erre pedig már a néhány hónapos magzat is képes. Vannak olyan ölbeli játékok, amelyeket az ülni, állni, járni tudó babákkal lehet játszani. (Velük is csak akkor, ha kaphatóak rá.) A kisebbek ezeket is csak “hallgatják”, vagy a mama csak gyengéden “höcögteti” picit a babát, a mondóka, dal lüktetésére. Gyertek és alapozzunk meg együtt egy szép napot a babáknak és magunknak!