Sóbarlang – Piliscsaba

Allergiára, asztmára, megfázásra, felső légúti megbetegedésekre, mindezek megelőzésére és az immunrendszer általános megerősítésére kiváló eszköz a száraz, sós levegős terápia, aminek tökéletes helyszínt biztosít a piliscsabai Sóbarlang.

A barlangban – a környéken egyedülálló módon – 15 tonna parajdi só szolgálja a kicsik és nagyok gyógyulását, egészségüknek megőrzését. A Sóbarlang kiemelt figyelmet fordít a gyerekekre, akiknek a szórakoztatásáról kismotor, sóhomokozó, csúszda és játékok gondoskodnak, de akár diafilmeket is lehet nézni!

 A Sóbarlangban 15 tonna tiszta, adalékmentes, 300 méter mélyről származó parajdi só van beépítve. A só fertőtlenítő hatással rendelkezik, amely a vírusok, gombák, baktériumok nagy részét elpusztítja. A sós levegő belélegzésével a légutak megtisztulnak, ezáltal a szervezetből eltűnnek a fertőző gócok. A sós levegő segítségével javíthatunk szervezetünk fizikai és biokémiai állapotán. Javul a perifériás keringésünk, növekszik a szervezetünk általános ellenálló képessége, az immunrendszerünk erősödik.

 só

 

A parajdi só kalciumionjai allergiaellenesek, brómionjai nyugtató, jódionjai fertőtlenítő hatásúak. A parajdi só nátrium-, magnézium- és káliumion-tartalma a szervezet általános ásványianyag-ellátását javítja. A száraz levegős sós terápia káros mellékhatásai nem ismertek, kismamák is bátran látogathatják, gyerekeket pedig újszülött kortól lehet hozni, hiszen az ő szervezetük különösen hálás a szelíd gyógymódokért.

 

A piliscsabai Sóbarlangban külön gondoltak a gyerekekre (és az anyukákra):

sóhomokozó Piliscsaba– motor, csúszda, sóhomokozó és egyéb játékok várják a gyerekeket;

– kényelmes, nyugágyként is hátradönthető székek, valamint sógyertyák a pihenő, szobabicikli a mozogni vágyó felnőtteket;

– a színes fények, a zene, a nagy tükör a kisebbeket is jól lekötik (őket bébihordozóban lehet behozni, vagy akár a leterített pokrócokra letenni);

sóterápia– nagy sláger a diafilmezés, sok meséből lehet választani, ez garantáltan leköti a gyerekeket (ráadásul nagyszerű közös élmény gyereknek és szülőnek);

– 2 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes, a kísérő szülők, a 2-12 év közötti gyerekek, a nagycsaládok, a diákok és a nyugdíjasok is kedvezményes jeggyel vehetik igénybe a Sóbarlangot;

– az óránként induló turnusokban nem keverednek a pihenni vágyó felnőttek és a gyerekekkel érkezők, így biztosan nem zavarják egymást.

Itt találod a Sóbarlangot: Piliscsaba, Rét u 2. (az eurós bolt mögött)
Facebook-oldal: ide kattints
Bejelentkezés és további információk: 06 20 367 0350 (Józsa Miklós)

Nyitva tartás:

hétfő-péntek: 16-19
szombat: 10-18
vasárnap: zárva

Áraink:

2 éves korig ingyenes, csak kísérőjegyet kell váltani. Egy alkalom 50 perc.

Egy alkalmas jegyek:

Felnőtt:                 1.200 Ft
Gyerek:                  600 Ft (12 éves korig, csak kísérővel)
Kísérő:                   900 Ft
Diák, nyugdíjas:   900 Ft
Családi jegy:          3.000 Ft (2 szülő + 3 gyerek)

Bérletek:

Felnőtt:             10.800 Ft / 10 alk., 20.400 Ft / 20 alk.
Gyerek:             5.400 Ft / 10 alk., 10.200 Ft / 20 alk.
Kísérő:              8.100 Ft / 10 alk., 15.300 Ft / 20 alk.
Diák, nyugdíjas:  8.100 Ft / 10 alk., 15.300 Ft / 20 alk.

Teljes barlang bérlése: 6.000 Ft / alkalom

Bejelentkezés és további információk: 06-20/367-0350 (Józsa Miklós)

sóbarlang

 

Pilisi anyukák véleménye a Sóbarlangról:

“Kislányom három éve asztmás. Amióta járunk ide, sikerült átaludni az éjszakákat, csökkentek a köhögési rohamok, mindemellett kiválóak a játszási lehetőségek és kedves fogadtatásban részesültünk minden alkalommal. Mindenkinek ajánlom.”


“Két kicsi fiammal járunk ide, mert elegem lett abból, hogy még a nyár közepén is megfáznak, gyakorlatilag állandóan folyik az orruk, és sose tudunk normálisan meggyógyulni. Egy két hetes kúrával kezdtünk, ez kitisztította a tüdejüket és a légutakat (jött belőlük akkor minden), azóta hetente egyszer vagy kétszer megyünk el játszani a sóbarlangba – hiszen nekik az, nagyon élvezik. Az eredmény: fél év alatt egyetlen megfázás, amúgy a dühöngő vírusok idején is egészségesek tudtak maradni! Nagyon hálás vagyok a barátnőmnek, hogy akkor felhívta a figyelmünket erre a lehetőségre.”


S ha valaki saját célból, gyerek nélkül tud jönni:

“Ma voltam itt ötödször… Higgyétek el, már érezhető a pozitív hatás! Kevesebbet szuszogok, nem köhögök, mire felérek a 3. emeletre. :-D A lágy zene, a fények, a cserépkályha melege, na és a nagyon kényelmes, állítható ágyak… Nagyon pihentető! Egy élmény! Próbálja ki, akinek elérhető távolságban van! Nem fogjátok megbánni. :-)”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük