Babaúszás és úszásoktatás Vörösváron

Úszni, biztonsággal vízben lenni csodálatos dolog, valószínűleg még magzat korunkból tudjuk ezt.

A babák és a gyerekek nagy többsége kitörő örömmel pancsol, lubickol, pörög-forog a vízben, élvezi a régi-új elemet. Szerencsére manapság már nem csak a nagyobbacska gyerkőcök előtt áll nyitva az út, hogy nyakig merüljenek a vízbe, hiszen itt van a babaúszás, lehetőség a picik előtt is. Most végre Pilisvörösváron, sőt, Zsámbékon is!

Ha tovább olvastok, megtudhattok sok fontos és érdekes dolgot a babaúszásról, a foglalkozások menetéről, valamint bemutatkozik nektek Hercze Patrícia (Patu), aki már tíz éve főállásban úszásoktatással foglalkozik.

buvarbeno_babauszas_herczepatu

 Mi a babaúszás?

A babaúszás a kisgyermekek vízhez szoktatása a baba 2 hetes korától (köldökcsonk leesése után)  3 éves korig. A módszerek különbözőek lehetnek, de mindegyikre jellemző, hogy a cél a vízbiztonság elérése, a víz szeretetének kialakítása, játék és öröm. A babaúszást képzett szakemberek végzik, akik ismerik a babák életkori sajátosságait ás ehhez igazítják a játékos feladatokat, gyakorlatokat.

Mikor érdemes elkezdeni a babaúszást?

Korán, már az esti fürdéseknél kiderül, hogyan viszonyul a gyermekünk a vízhez.

Fél éves kor előtt érdemes elkezdeni, amikor még működik a búvárreflex. Ez egy ősi reflex, azt láthatjuk, ha a baba arcát víz éri, zárja a garatot, visszatartja a lélegzetét. Körülbelül 6 hónapos korig váltható ki. De a reflex megszűnése gyermekenként más lehet. Van, akinél hamarabb, és van, akinél akár 8 hónapos korig is kiváltható. Kezdetekben ez a reflex segíti a merülések tanítását.

Mi történik a foglalkozásokon?

A Búvár Benő Babaúszáson irányított foglalkozáson sajátítják el a szülők a babaúszás elemeit. A szülő is aktív munkát végez, hiszen a baba nem képes önállóan lebegni, a szülő segítségére van szüksége a feladatok elsajátításában. Sok játékkal, énekkel, mondókával tesszük érdekessé a foglakozásokat, a babák úgy tanulnak, hogy közben játéknak élik meg a babaúszást. Egy foglalkozás 40 percig tart, a babák korától függően, hiszen a kisebb babák hamarabb elfáradnak.

Mire jó a babaúszás?

Remek családi program, a babák kellemes perceket töltenek el apával-anyával egy olyan közegben, ami számukra nem ismeretlen. Erősíti a baba-szülő közötti kapcsolatot. A mozgásokkal fejlesztjük az izomzatukat, koordinációs képességüket, nő a tüdőkapacitásuk, erősödik a szív, az immunrendszer. Mondókákkal, énekekkel fejlesztjük a memóriájukat. Játékokkal tanítjuk a színeket, formákat, anyagokat. Gyakorlatokkal, tornával a testképét, testtudatát fejlesztjük.

PILISVÖRÖSVÁRI FOGLALKOZÁSOK

Egy foglalkozás ára: 3.200 Ft
Heti kétszer járóknak: 3.000 Ft/alkalom
10 alkalmas bérlet: 30.000 Ft/12 hét

Csütörtök

8.30 kis haladók
9.15 kis haladók
10.00 kis kezdők / kezdő-haladók
10.45 nagy velem úszók

délután: igény szerint újabb csoportok!

Szombat

8.00 kis vegyes csoport
8.45 kis haladók
9.30 kis haladók
10.15 kis haladók
11.00 kis haladók
11.45 kis kezdők
12.30 kis úszók

ZSÁMBÉKI FOGLALKOZÁSOK

Helyszín: Szépia Hotel (Nyárfás u. 2., Zsámbék)

Egy foglalkozás ára: 3.300 Ft
5 alkalmas bérlet: 15.500 Ft/6 hét
10 alkalmas bérlet: 30.000 Ft/12 hét

Kedd

8.45 nagy kezdők / haladók
9.30 kis kezdők

Csütörtök

16.00 kis úszók
16.45 kis babaúszók
17.30 kis úszók

Vasárnap

8.00 kis úszók
8.45 nagy kezdők / haladók
9.30 kis kezdők
10.15  kis úszók

Hercze Patrícia  testnevelő tanár, úszásoktató, babaúszó oktató

Hercze PatríciaGyerekkorom óta rendszeresen sportolok, így már egészen fiatalon nagyon közel kerültem a vízhez, mondhatni ott nőttem fel. Kicsi korom óta úszom, ami végig kísérte az egész életemet, főleg, hogy testnevelő tanár lettem, majd úszásoktató. 6 éve főállásban csak úszásoktatással foglalkozom, ami azt jelenti, hogy már 3 éves koruktól foglalkozom a gyerekekkel. Ekkor jött az ötlet, hogy ezt a szakmát szélesíthetném, ha már egészen 3 hónapos koruktól foglalkozhatnék a babákkal, majd folytathatnám az úszásuknak az oktatásával. Ekkor végeztem el a Babaúszó oktató képzést. Igazán közel akkor kerültem hozzá, amikor megszületett a kisfiam, akivel 3 hónapos kora óta járok babaúszásra, és alkalomról alkalomra látom a fejlődését, és hogy már most lételeme a víz. Nagyon tetszik, hogy játékosan tanuljuk meg a dolgokat, amiket már nagyobb korban sokkal nehezebb elsajátítani.

Amit én még vallok, hogy ha már valaki tud úszni, akkor az úszás nem kötelező, csak ajánlatos, de ha még nem tud, megtanulni muszáj, mert életet ment!

Elérhetőségeim: 70/547-5037, patu13@gmail.com vagy buvarbenobabauszas@gmail.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük