TB tanácsadás, könyvelés – Strack Bernadett

Nem könnyű a mai világban a családoknak, édesanyáknak, hogy úgy beosszák a családi költségvetést, hogy mindig mindenre jusson, és bizony a legkevésbé sem mindegy, hogy mennyiből gazdálkodhatunk… A magyar társadalombiztosítás többféle ellátást nyújt a gyermekükkel otthon maradó édesanyáknak (csed, gyed, gyes, családi pótlék, stb.), a szabályok és irányelvek évente változnak, így nem könnyű laikusként ebben a témában eligazodni, pedig súlyos tízezrek múlhatnak egy-egy döntésen.

Még szerencse, hogy van segítség, akihez fordulhatunk tanácsért: Strack Bernadett is azok közé tartozik, akik “pilisi anyukaként” működtetik vállalkozásukat, kamatoztatják tudásukat, hogy ezzel egyben a többi édesanyának, családnak is segítségére legyenek.

Hogyan lettél “pilisi anyuka” és vállalkozó egyszerre?

Tanulmányaimat a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem végeztem. Mindig is a számviteli, pénzügyi szakirány vonzott, azonban szerettem volna a könyvelés és a bérszámfejtés mellett egy olyan területet találni, ami folyamatos kihívást jelent számomra és egyben segítségére lehetek másoknak.

strackbernadettAmikor elkezdett foglalkoztatni a gyermekvállalás gondolata és úgy döntöttünk férjemmel, hogy elérkezett családalapítás ideje, felfigyeltem a körülöttem élő anyukáktól hallottakra:

„Olyan kevés pénzt kapok a gyermek után, mert nem tudtam, hogy…”;
„Suli után terhes lettem, és ha tudtam volna, hogy pár hónap munkával jogosult lettem volna ellátásra, akkor most nem a gyes-ből élnénk”;
“Ha tudtam volna hogy a táppénz nem befolyásolja az ellátások összegét, akkor nem dolgozok még a 38. héten is.”;
“Ha tudtam volna, hogy a munkáltatómnak a gyes lejárta után a szabikat ki kell fizetnie…”

…és még sorolhatnám az ehhez hasonló eseteket. Nap mint nap szembesülve ezekkel az élethelyzetekkel úgy döntöttem, hogy TB tanácsadást fogok nyújtani kismamák számára, ami folyamatos kihívást fog jelenteni számomra, hisz nincs két egyforma eset, nincs két egyforma élethelyzet. Így sikerült egy időben „pilisi anyukává” válnom és rátalálnom arra a munkára, ami lehetővé tette számomra az otthoni munkavégzést. A könyvelés, bérszámfejtés mellett a TB tanácsadás vált induló vállalkozásom egyik fő tevékenységévé.

Az elmúlt időszakban – legnagyobb örömömre – nagyon sok anyukának tudtam segíteni abban, hogy a babatervezés és babavárás időszaka, illetve a babával otthon eltölthető időszak gondtalan, felhőtlen legyen, és ne a család anyagi helyzetének megoldása árnyékolja be ezen vissza nem térő éveket!

Kinek és hogyan tudsz segíteni a tanácsadás során? Mivel tudod segíteni őket?

A tanácsadást a babát tervezőknek, a babát váróknak és a munka világába visszatérni szándékozóknak egyaránt ajánlom. Honlapomon, a www.payroll-consulting.hu oldalon részletesen olvashattok arról, hogy pontosan miben is tudok segíteni, és milyen feltételekkel, valamint az ott megjelenő írásaimmal és hírlevél szolgáltatásommal is igyekszem bővíteni az anyukák ismereteit a témában. Mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy kérdezzen bátran, még akkor is, ha úgy gondolja, hogy az ő esete reménytelen, mert hiszem és vallom, hogy mindig van egy jobb megoldás. Ezen szemlélethez igazodik vállalkozásom mottója is: “Kérdezzen, hogy segíthessünk!”

 Payroll Consulting tb tanácsadás kismamáknak


Elérhetőségeim:

Strack Bernadett
Payroll Consulting Könyvelő és Tanácsadó Iroda
Weblap: www.payroll-consulting.hu
Cím: 2085 Pilisvörösvár Fő út 83. (SBERBANK épülete)
Telefon: 06-20/371-0428
E-mail: info@payroll-consulting.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük