Tudod, mi van a gyógyszertári fürdetőben?… És ezzel kened a gyerekedet!

Tudatos anyaként általában megnézem az ételek és egyebek összetevőit: nem mindegy, hogy mit adok a gyerekemnek! Volt azonban idő, amikor a gyógyszertári fürdetőt és popsikrémet gondolkozás nélkül megvettem, használtam, mert – akkor még – hittem abban, hogy onnan biztosan jót kapok.

Ezek az idők hamar elmúltak… Most már megnézem, hogy mit kenek a gyerekemre – és szerencsére nem csak én, hanem más anyák is. Most Szabó-Vida Zsófi meséli el nektek, hogy mi van a gyógyszertári fürdetőben, és milyen alternatíváid lehetnek.

Amikor a kislányunk megszületett, még a kórházban megvizsgálta egy gyerekorvos és felírta neki a gyógyszertári babaápolási csomagot, amit lelkesen ki is váltott az ifjú apukánk. A csomag tartalma: egy popsikenőcs és egy babafürdető.

Első este a fürdetésnél el is kezdtük használni a babafürdető krémet – próbáltuk a vízben feloldani, de nem ment, majd fürdőkesztyűvel a babára kentük, de így meg nagyon rátapadt a kicsi bőrére és nem is jött le rendesen.

Mivel már régóta érdekeltek a natúr- és biotermékek, valamint már régóta készítettem felnőtteknek termékeket, gondoltam, kicsit utánaolvasok a gyógyszertári fürdetőnek.

Kíváncsi vagy az összetevőkre? Zsófi blogján megtalálod részletes felsorolásukat, és azt is, hogy miért lehetnek veszélyesek –>

 

2 thoughts on “Tudod, mi van a gyógyszertári fürdetőben?… És ezzel kened a gyerekedet!

 • 2016. 06. 10. at 19:44
  Permalink

  Tudom, mi van benne, és használom is. Mivel ez a cikk burkolt reklám, ezennel leíratkozom a hírlevélről. Köszönöm.

  Reply
  • 2016. 06. 11. at 14:42
   Permalink

   Kedves Judit! Szeretnék helyesbíteni: ez a cikk nem burkolt reklám. Hanem teljesen nyílt.
   Igen, reklám, a szónak annak az értelmében, hogy szeretnénk népszerűsíteni valamit, amiről meg vagyunk győződve: JÓ. Ugyanis szívvel-lélekkel valljuk, hogy a víz jobb, mint a kóla, a vegyszermentes élelmiszer egészségesebb, mint a kemikáliákkal permetezett, és hogy a baba-natúrkozmetikum jobb a gyermekeink bőrének (és teljes szervezetének), mint a kőolajszármazékokból kevert gyógyszertári fürdető.
   Mi sem így születtünk, sőt: mi is napról napra tanuljuk, hogy mi az egészséges, és lépésről lépésre alakítjuk át jól bevett szokásainkat – valami természetesebb és egészségesebb felé. S ami tudást már megszereztünk, azt szeretnénk továbbadni olyan édesanyáknak, akik még nem hallottak róla, de nyitottak felé – hogy segítsük őket egy olyan élet felé, amiben minél kevesebb a méreganyag.
   A leiratkozást sajnáljuk, de megértjük, ha számodra ez az irányvonal nem elfogadható. Ha később egyszer mégis úgy döntenél, hogy a MamiMail információs tartalma és gazdag programajánlója mégiscsak hasznos a számodra, akkor tudd, hogy visszavárunk, bármikor újra feliratkozhatsz.
   Üdvözlettel:
   Lilla

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.