Újrahasznosított kopogtató bejárati ajtóra

Új év, új kezdet: kezdjük az évet újrahasznosítással és egyben a lakás csinosításával! A karácsonyi kopogtató ideje lejárt, a tavaszi dekoráció még korai, így felkerülhet egy semleges díszítés a bejárati ajtónkra. Nagy Mariann kreatív ötlete januárra.

Ha van kedvünk hozzá, készíthetünk maradékokból „évszakálló” kopogtatót. A színvilágot mi döntjük el. Nem kell hozzá más, csak egy alap és jó néhány maradék szalag (van, aki a karácsonyi csomagolásokról a szebbeket elteszi) vagy maradék anyag, póló – bármi, ami tetszik.

koszoru_alap

Első lépésként válasszuk ki, mi legyen az alapja az új kopogtatónknak. Felhasználhatjuk az adventi szalmakoszorú alapot, vagy ha van kéznél egy kisebb hungarocell koszorúalap, az is jó. Készíthetünk drótból is egy tetszőleges méretű karikát, vagy megkérhetjük a párunkat, hogy egy fém vállfát (tisztítóban adják a ruhához) alakítson át nekünk karikává. (szalmakoszorút bármelyik virágosnál vehetünk 2-300 Ft-ért, hungarocell karikához hobbiboltokban szintén pár száz forintért hozzájuthatunk)

Ha megvan az alap, akkor második lépésként a szalagokat, anyagokat kell összeválogatnunk. Én a hungarocell alapot választottam, ehhez kb 25 cm hosszú anyagdarabokat készítettem elő. Ha szalmakoszorúra szeretnénk elkészíteni, akkor még hosszabb darabokra van szükségünk az alap vastagsága miatt. A drót alaphoz elég a 20 cm-es hosszúság. Akinek van otthon cikk-cakk ollója, azzal is kivághatja a szalagokat. Ha nincs ilyenünk, akkor a szalagok végét bevághatjuk V alakban, az is mutatós lesz; én ezt a verziót választottam. Az anyagok szélessége nem fontos, nem baj az sem, ha nem egyforma. Ha 2-3 cm-esek a darabok, akkor már szépen lehet vele haladni. Ha nagyon gyűröttek, érdemes kicsit átvasalni őket.

koszoru_kesz

Innen kezdve nincs más dolgunk, mint egyesével, a színeket összevariálva felcsomózni az alapra. A szalma és hungarocell alapra szorosan csomózzuk, a drót alapra laza csomókat kössünk.

Ne feledjünk egy hosszabb szálat meghagyni akasztónak!

Az enyém ilyen lett:

koszoru_keszen

Lehet más elrendezésben is gondolkodni, ihletadónak álljon itt néhány kép:

koszoru_egy
Kép forrása: mentootlet.blogspot.hu
koszoru_ketto
Kép forrása: magyarno.com
koszoru_harom
Kép forrása: hegykoiviragoslanyok.blogspot.com
koszoru_negy
Kép forrása: kreativvirag.blog.hu

2 thoughts on “Újrahasznosított kopogtató bejárati ajtóra

 • 2016. 02. 05. at 13:17
  Permalink

  De hát ez nem kopogtató, hanem ajtókoszorú…

  Reply
  • 2016. 02. 05. at 19:05
   Permalink

   Jogos… De meg kell hagyni, kopogtatni is lehet vele. :)

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük