Bemutatkozik: a Nagycsaládosok Solymári Egyesülete

Nagycsaládosok Solymári Egyesülete 2010-ben alakult újjá, önálló civil szervezetként. Működött előtte is a településen, más vezetésével. Az újjáalakult egyesület célja az élet, a szülők, az anyaság tiszteletére és szeretetére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládosok sajátos érdekeinek megjelenítése képviselete és szolgálata.

Szeretnénk felmutatni a társadalomnak a nagycsaládosok által képviselt értékeket. Legfontosabb feladatunknak tartjuk a nagycsaládok egymást ismerő, segítő közösségekké szervezését.

Egyesületünk várja az új családok jelentkezését!

 Ha legalább 3 gyermeked van, vagy gyermekeidet egyedül neveled, ha szereted a jó társaságot, esetleg van pár jó ötleted, amit szívesen megosztanál velünk, akkor köztünk a helyed!!

Szeretettel várunk!

Belépés és a tagság részleteiről érdeklődj a nasoeinfo@gmail.com E-mail címen.

Honlapunk címe: www.nasoe.ewk.hu – itt is érdeklődhettek!!

Oldalunkon megtalálhatjátok egyesületünk programjait is.

noe_solymar_kep 

Egy kis ízelítő PROGRAMJAINKBÓL a teljesség igénye nélkül:

Húsvéti nyuszikeresés, gyermeknap, nyári táborozás, karácsonyi készülődés és megemlékezés; talán ezek a legfontosabb eseményeink. Ezen felül részt veszünk a helyi koszorúzásokon, ünnepi eseményeken. A Solymári Búcsú ideje alatt kézműves foglalkozást tartunk.

 

Rendszeresen (idén kevésbé jött össze) találkozunk és beszélgetünk. Minden hónap utolsó csütörtökén a Hagyományok Tanodájában lesz a találkozó 4-től 6-ig. Ide is mindenkit szeretettel várunk! :)

 

Szervezünk ezeken kívül kirándulásokat, színház-, múzeum- és állatkert látogatásokat. Részt veszünk az országos NOE rendezvényeken.

 

A családjaink közt kialakult egy csere-bere közösség. Ha valakinek feleslegessé vált valami, kinőtte, eladná vagy épp keres valamit, mi ebben is segítünk!!

 

Adományokat gyűjtünk a nagycsaládosoknak. Eddig az EU-s adományt is mi kaptuk és mi osztottuk szét a községben. Az egyik nagyon fontos akciónknak tartom, hogy karácsony előtt cipősdobozos-ajándék gyűjtést szervezünk a községben. A beérkezett ajándékokat a helyi gyermekeknek adjuk át (nem csak a nagycsaládosoknak, hanem mindenkinek, aki eljön a rendezvényünkre vagy értesítést kapunk róla, hogy rászoruló). Emellett tavaly is sikerült egy kórházi osztály gyermekeit meglepni és egy vidéki kis szegény falu egyik osztályát ajándékban részesíteni.

 

Egyesületünk legfőbb üzenete: A család a legfontosabb és a gyermekeink! A gyermek a legnagyobb érték amit e földön magunkénak tudhatunk.

 

A társadalomnak létszükséglete a gyermek, de a másik oldalon viszont mégiscsak hátrány, ha egy munkahelyen szeretne az ember elhelyezkedni.


Ezért is jó egy olyan közösséghez tartozni, ahol sok hasonló értékes ember talál egymásra! Itt barátokra találtok, akik megpróbálnak segíteni a mindennapok problémáinak megoldásában.


Köszönjük a NASOE bemutatkozását Kovács Erikának, és szeretettel biztatunk minden érintettet, hogy csatlakozzon ehhez a nagyszerű közösséghez!


A Solymári Nagycsaládosok minden nyilvános programját (pl. bolhapiac, kézműves foglalkozások, beszélgetések, előadások) megtalálhatjátok ezentúl a pilisianyu.hu-n is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük