Bemutatkozik: a Pilisi Len Nagycsaládos Egyesület

Civil szervezeteket, egyesületeket bemutató sorozatunk következő részében a pilisszentiváni Pilisi Len Nagycsaládos Egyesület mutatkozik be, akik rendszeresen szerveznek községi programokat Pilisszentivánon, közvetlenül segítik a rászorulókat, és ezúton is felhívják a fiatal, több gyermeket nevelő pilisszentiváni anyukák figyelmét egyesületükre, ahol szeretettel várják őket! :)

 

A Pilisszentiváni Nagycsaládos Csoport 1993-óta tevékenykedik, 2007-től közhasznú egyesületként működünk. Egyesületünket a Pest Megyei Bíróság 2008. augusztus 30-val TE 5054 számon nyilvántartásba vette. Fő céljaink közhasznú tevékenység folytatása alapján szociális tevékenység, családsegítés, gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, valamint kulturális tevékenység. Képviseljük a nagycsaládosok egyéni és közösségi érdekeit és az illetékes szerveknél eljárunk nevükben. Hirdetjük a társadalom számára az anyaság, a család és az élet tiszteletét, ösztönözzük az egymást követő nemzedékek harmonikus viszonyának kialakítását. Egyesületünk 45 tagcsaládján, és az ezekben a családokban nevelt 165 gyermeken keresztül aktív szerepet vállal Pilisszentiván közösségi életében. Kapcsolataink lehetővé teszik számunkra, hogy bevonjuk azokat is, akik nem tagjai az egyesületünknek, hiszen a település rendezvényeinek jelentős részében látunk el – elsősorban adományosztás és családi rendezvények keretében – részükre is szervezési és lebonyolítási feladatokat.

Pilisi Len Nagycsaládos Egyesület

Programjaink nyitottak, szívesen látjuk ezeken a falu minden lakóját. Mivel tartalmas, hasznos elfoglaltságot kínálunk minden korosztály számára, ezért ezzel a lehetőséggel rendszerint nagyon sokan élnek. A 2014-ben megvalósult programjaink: május 1-jén, a községi majális délelőttjén a Tájházban gyermekszínházi előadást, játékos vetélkedőket és kézműves foglalkozásokat tartottunk. Jelentős, sok ember együttműködését igénylő tevékenységünk volt a gyereknap megszervezése és lebonyolítása is. Minden évben megrendezésre kerül az adventi készülődés programunk, melyet a nagycsaládosaink és a rászoruló családok számára november 30-án bonyolítottunk le. Ebben az évben is mi szerveztük a községi karácsonyi vásárt, melyet gyermek színdarabbal és kézműves foglalkozásokkal tettünk színessé.

Pilisi Len Nagycsaládos Egyesület Pilisszentiván

A közösség programjainak szervezésén túl egyesületünk tagjai rendszeresen gondoskodnak arról, hogy a NOE régióközpontján keresztül a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől érkező adományok (rendszerint tartós élelmiszerek) eljussanak a rászorulókhoz. Kapcsolatot tartunk fent a hivatal szociális előadójával, így közvetlenül tudunk segítséget nyújtani minden rászorulónak. Az adományok fogadása, tárolása, szállítása, a szétosztással járó adminisztratív feladatok ellátása alkalmanként 4-5 önkéntes munkájával valósulhat meg. A kapott felajánlásból nem csak a nagycsaládosok, vagy a gyermekes családok részesülnek, figyelmet fordítunk az idős, egyedülálló nyugdíjasokra, a munka nélkül maradtakra.  Idei évben 5 alkalommal a Nagycsaládosok Országos Egyesületén keresztül érkező adományosztást bonyolítottunk le. Természetesen azon rendezvények megvalósításában is szívesen és nagy számban veszünk részt, amelyek nem egyesületünk koordinálásával zajlanak, hiszen ezek a tágabb közösség építését szolgálják.

Pilisi Len Nagycsaládos Egyesület Pilisszentiván

Egyesületünk aktív régi tagcsaládjai az elmúlt évek alatt felnevelték gyermekeiket és egyre kevésbé kívánnak részt venni a közösség életében. Ez természetes és érthető folyamat, egyre nagyobb szükségünk van a fiatal, újonnan belépő nagycsaládosokra, akik a későbbiekben át tudják majd venni a vezetőktől a szerepüket. Minden évben van lemorzsolódás, de szinte ugyanakkora arányban vannak az új belépők is. Szívesen fogadjuk ezen családokat és hasznosítanánk ötleteiket és javaslataikat az egyesület munkájában.

A Pilisi Len Nagycsaládos Egyesület elérhetőségei:
Képviselőjük: Grégerné Papp Ildikó
Cím: Szegfű köz 4.
Tel.: 26/367-874
E-mail: gregerildi (kukac) gmail (pont) com
Web: www.pilisilen.hu


Köszönjük Ildinek közösségért végzett munkájukat, a szép bemutatkozást és a képeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük