Bowen Technika – Gyengéd érintések testi-lelki panaszok kezelésére – Markó Anette Haladó Bowen Alkalmazó

Információtól hemzsegő világunkban mindig megnyugtatóan hatnak a letisztult, egyszerű dolgok, praktikák, amelyek gyorsan és akár véglegesen szüntetnek meg makacs vagy hirtelen fellépő problémákat.  Az Ausztráliából származó Bowen Technika ezt a támogatást adhatja meg azoknak, akik nyitottak az alternatív egészségmegőrző lehetőségekre.

A Bowen Technika egy gyengéd fogásokat alkalmazó feszültségoldó módszer. A pihentető kezelés alatt, a teljes ellazulásban javítja a közérzetet, csillapítja a fájdalmakat, beindítja az öngyógyító folyamatokat, segíti a testi-lelki harmónia elérését.

A kezelések hatására beindul a szervezet méregtelenítése; javul a vér- és nyirokkeringés; újraindul a sportsérülésekből és balesetekből adódó; a mozgásszervi, belgyógyászati, hormonális, idegrendszeri és pszichoszomatikus elváltozások enyhülése, elmúlása.

Egyaránt segít akut és akár hosszú évek óta fennálló krónikus állapotok esetén is.

Ez a finom, fájdalommentes érintésekből álló kezelés különösen jó kismamáknak, anyukáknak, újszülöttektől a kamaszokig minden fejlődésben lévő gyermeknek: igényeiknek megfelelő tempóban és helyzetben, kellemes, akár otthoni környezetben is elvégezhető, és ami a különlegessége: akár együtt, egy időben is alkalmazható gyermeknek és édesanyának.

Bár a Bowen kezelés mindig a szervezet egészére hat, mégis érdemes néhány példát említeni arra, hogy milyen konkrét esetekben nyújthat segítséget kismamáknak várandósság idején:

– fáradékonyság, álmatlanság;
– emésztési gondok, puffadás, székrekedés, reflux;
– émelygés, fejfájás;
– derék-, hát- nyakfájdalom;
– mellfeszülés, vizesedés, lábdagadás
– feszültség, szorongás esetén.

A 32. héttől pedig hetenkénti célzott Bowen kezeléssekkel fokozatosan segíthetjük a test felkészülését a szülésre.

Szülés után néhány kezelés segíti a test regenerálódását: a várandósság alatti testi elváltozások visszarendeződését, a sebek, hegek mielőbbi gyógyulását, a tejelválasztási, szoptatási nehézségeket.

A „Baby Bowen” gyengéd mozdulatai oldják a babák feszültségeit, akár már néhány órával vagy nappal a születés után, így igen sok későbbi problémát lehet megelőzni: akár testi, akár mentális fejlődésbeli elakadásokat, testtartásbeli anomáliákat.

A csecsemők és a kisgyermekek mindennapi vagy esetleg komolyabb panaszai:

– hasfájás, emésztési gondok, elhúzódó fogzás,
– nyugtalanság, alvási gondok, túl sok sírás,
– ekcéma, allergia,
– nyaki merevség, fejtartási problémák,
– feszes vagy hipotón izomzat,
– mozgásfejlődésben való elakadás, pár héten keresztüli, esetenként néhány gyengéd fogást jelentő kezeléssel oldhatók, vagy akár végérvényesen meg is szüntethetők.

A nagyobb gyermekeknél segít megoldani a közösségbe kerülés, az óvodai vagy iskolai elvárások okozta feszültséget, fejlődésbeli visszaesést:

ágybavizelés, magatartásbeli problémák, figyelemzavar, tanulási nehézségek – akár diszlexia is, a hirtelen növekedéssel együtt járó fájdalmak, deformációk, gerincferdülés.

De ne feledkezzünk meg a családfenntartó apukákról sem, hiszen igen nagy terheket cipelnek a vállukon ők is. A panaszaikról inkább nem beszélnek, és ritkábban indulnak el szakemberhez is. A Bowen Technikával eredményesen lehet kezelni a stressz okozta problémáikat: gyomorégés, reflux, emésztési problémák; vérnyomás ingadozás, sportsérülések; derék, hát, nyak és vállfájdalom, és még sorolhatnám…

Akár konkrét panasz miatt, akár csak kényeztető relaxációs kezelésre van szükség, előzetes bejelentkezés után várlak szeretettel – gyerkőcökkel Solymáron (Pihenő u. 17.), illetve indokolt esetben házhoz is kimegyek a környező településeken.

Markó Anette
Okleveles Bowen Alkalmazó
+36 20 966 4554

Többet megtudhatsz a Bowen kezelésekről a www.bowenus.hu honlapomon, vagy a facebook-oldalon: facebook.com/testtudatbalanszbowenus/

2 thoughts on “Bowen Technika – Gyengéd érintések testi-lelki panaszok kezelésére – Markó Anette Haladó Bowen Alkalmazó

 • 2015. 11. 07. at 14:21
  Permalink

  Szép napot! Kérdezném én! Kemoterápiás kezelesem volt, 1997-en
  Sok problémát okozott, de szerencsésen, túl éltem.
  Sajnos mellék hatások vannak, a gerincem támadta meg,
  Sok sérvek, a csigolyák szét csúszott,
  Sajnos elégé rossz helyen, a tüdőm mögött.
  Árnyékolja a csont, is de a levegő is beszorul.
  Szeretnék még gyógyulni.
  Mit tudna ajánlani? Vannak még, agyinfartus, szórtok is, csontritkulást, alergia, étel gyógyszert,
  Maradok Tsz:Gál Zoltanné

  Reply
  • 2015. 11. 09. at 21:26
   Permalink

   Tisztelt Gál Zoltánné!

   A Bowen Technika nem betegségeket kezel, hanem a testben lévő blokkokat és feszültségeket oldja. A kezelés során létrejövő ellazult állapot segíti az elakadt öngyógyító folyamatok újraindulását. Ez sok esetben azzal a pozitív következménnyel is jár, hogy igen hamar csökkennek vagy megszűnnek régóta fennálló problémák, fájdalmak. De ez mindenkinél más módon és eltérő idő alatt valósul meg: függ attól, hogy az adott panasz mennyi ideje áll fönn, és a szervezet hogyan tud reagálni a Bowen kezelésekre. Ezt azonban megjósolni nem lehet, csak az első vagy a második kezelés alkalmával láthatjuk tisztábban, hogy Önnél milyen eredményeket tudunk elérni közösen.
   Amennyiben további kérdései lennének a Bowen módszerrel kapcsolatban, kérem hívjon a fent megadott telefonszámon, vagy írjon az anette.marko@bowenus.hu e-mail címre.

   Üdvözlettel:

   Markó Anette
   Haladó Bowen Alkamazó

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük