Gyermekjóga ovisoknak és iskolásoknak

A mai gyerekek életmódja mozgásszegény, sokat ülnek az iskolában, otthon a tévé vagy a számítógép előtt, a mindenféle játékkal telerakott gyerekszobában.

Ez az életmód nagymértékben befolyásolja magatartásukat, figyelmüket, általános fizikai kondíciójukat, érzelmi megnyilvánulásaikat, önbizalmukat, önértékelésüket, másokhoz való viszonyukat. Idegrendszeri éretlenség is gyakran megfigyelhető ezen okok következményeként.

A gyermekjóga óra keretében olyan gyakorlatokat végeztetünk a gyerekekkel, melyek a fenti területeket fejlesztik. Minden órán komplex mozgásfejlesztés valósul meg.

Az óra keretében a gyerekek barátságos, támogató, segítő, pozitív és kreatív környezetben töltenek el hasznos időt. A gyakorlás folyamán az egyes testgyakorlatok, ászanák folyamatos, viszonylag gyors ütemben követik egymást, hogy fenntartsuk a gyerekek érdeklődését és figyelmét. Minden ászana és magyarázat a gyerekek életkori sajátosságaihoz van igazítva, egy gyermek a pózban valóban erős, mint egy hős, egyenes háttal dolgozik, mint egy lefelé néző kutya, sziszeg, mint egy kobra, éles szemű, mint a sas, vagy stabil, mint egy gyökeret eresztett fa.

A testtartásbeli problémák, mint a lúdtalp, befelé forduló térdek, gerinc menti izmok gyengesége, előre eső váll, de az olyan problémák is, mint a rossz alvás, gyakori fejfájás, szorongás, önbizalomhiány, az iskolai versenyhelyzet miatti nyomás nagyszerűen kezelhető jógával.

Egy gyermekjóga órán nincs verseny, együttműködve és önmagunkat fejlesztve dolgozunk.

Helyszínek és korcsoportok:

Pilisszentiván, Négyes terem:

Suli jóga – HÉTFŐ 16.15-17.00 (7-12 éves korig)
Mozgásfejlesztő jóga – SZERDA 16.00-16.45 (5-8 éves korig)

Pilisvörösvár, Herkules Fitness:

Suli jóga – KEDD 16.15-17.00 (7-12 éves korig)
Tini jóga – KEDD 17.00-18.00 (13-18 éves korig)

Érdeklődj ezen a számon: 06 30 466 8044

Az órákat tartja: Kovács Szandra
*Gyermekjóga oktató  *Természetgyógyász
*Gyógypedagógiai asszisztens  *Édesanya