Gyermeksziget Evangélikus Családi Bölcsőde (Piliscsaba)

A Gyermeksziget Evangélikus Családi Bölcsőde 2011. október 3-án kezdte meg működését a Szigeti család által felajánlott piliscsabai családi házban.

Azóta sok kis gyermekláb koptatta már a bejárat köveit, sok nevetést és mesét hallottak a ház falai. A bölcsőde egy idő után kicsi lett – vagyis az igény volt nagy -, így alakult meg 2012-ben Piliscsaba másik részén a társ-intézmény, a Gyermekliget.

Miért olyan népszerű ez a családi bölcsőde? Lássuk, mit mondanak a szülők:

“Az éppen csak elbúcsúztatott édesanyát még néhány órára sem pótolhatja sem pedagógiai program, sem játékhegyek, de még csak felszínes jókedv sem, csak az őszinte és örömteli odafordulás. A pontosan megtartott és a gyermekeknek biztonságot jelentő napirendhez itt az életkorra és személyre szabott figyelem párosul. Az év ritmusát a keresztény és világi ünnepek, az ezekre való felkészülés adják. A természet körforgását a kerti játékon és sétákon túl az alkotó munka alapanyagaiban is nyomon követik. (…) „Maradjatok meg szeretetemben” – mondta Jézus a tanítványoknak. Ezt éreztük nálatok, és ezt kívánjuk a jövő esztendőkre is nektek!” Gláser Éva és Kardeván-Lapis Gergely

“Köszönet a sok mosolyért, a biztatásért, a szép szavakért, a mondókákért, a néptáncért, az imákért, az altatásért, az orrfújásért, a félre tett csattokért, az ügyes kezekért. Köszönjük ezt az évet nektek!”

“Nagyon hálásak vagyunk a férjemmel, hogy ilyen szerető, befogadó, családias légkörben kezdhette a gyermekünk a “közösségi életét”. Látszik a lányunkon, hogy ezzel az útravalóval, a nálatok szerzett pozitív élményekkel tudott elindulni a nagyobb közösség felé. Az oviban minden csoportba jutott “kisovis” (mi így hívjuk itthon) gyerek, így egy kis “ismerősség” is fogadta őt. ”

“Köszönjük az egész éves törődést, gondoskodást. Köszönjük, hogy a családja mellett négy anyja volt/van. Hogy ha a bölcsiről beszél, mindig mosolyog és visít, ha haza kell menni! :-)”

Várjuk szeretettel a 1-3 éves korú gyermekeket felekezeti hovatartozástól függetlenül. A bölcsődében a fő elfoglaltság a játék; ezen belül sok-sok mondóka, néptánc, éneklés, és mozgás. Az egyházi jelleg az étkezések előtti imában, illetve az ünnepkörökben mutatkozik meg (a felvételnek nem feltétele).

Jelentkezés és további információk:
Peregovics Zoltánné Erzsébet
06 20 271 7279
www.gyermekliget.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük