Heidi Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde

A pilisi erdő lábánál elterülő óvodánk épülete Pilisszentiván község fő utcáján a fenyves erdő lábánál helyezkedik el.

Az óvoda épülete fából készült, ami melegséget ad a bent játszó kicsiknek. Az enyhén emelkedő telek végéről Pilisszentiván talán legszebb panorámája látható: az Ördögszikla, az egész Tájvédelmi Körzet, illetve a Kálváriát körülölelő Fenyves erdő, mely a környék tüdeje. A telek területe 2400 m2. Az óvoda beépített légtere 160 m2: 3 csoportszoba, 3 fürdőszoba, 2 előszoba, 1 konyha. Továbbá egy 60 m2-es tornateremmel igyekszünk elfárasztani a lurkókat. A bölcsőde külön épületben található, 2 szobával, konyhával és fürdőszobával. A kertben 200 m2-es tornapálya, úszómedence, pancsoló, kerti étkező, szánkópálya és kerti játszótér áll a gyermekek rendelkezésére. A Pilisnek köszönhetően nálunk minden télen van hó, a gyermekeink nagy-nagy örömére!

heidi_kep02

Óvodánk egy nyugodt, derűs, szeretetteljes légkört biztosít az Ön gyermeke számára, hiszen így érhető el, hogy a kisgyermek számára öröm legyen az óvodába járás, valamint hogy később a társadalom értékes tagjává válhasson; egy olyan emberré, aki megértéssel fordul mások felé, aki nyitottan kezeli a társadalmi problémákat és aki boldogan és kiegyensúlyozottan éli mindennapjait.

Óvodánkban minden gyermekkel éreztetjük egyéniségét, azt, hogy ő egy individuum. Hisszük, hogy a gyermekek csak ekképpen képesek elfogadni társaik különbözőségeit, mivel felismerik, hogy ők is ugyanolyan mértékben egyediek, mint a többiek. Ennek köszönhetően pedig képesek együtt játszani és tanulni. A gyermekekkel tehát megtanítjuk, hogy egyediségükön keresztül mégis egy közösséghez kapcsolódnak. Mivel minden gyermeket egyedi, különös önálló személyiségnek tekintünk, így óvodánkban a gyermekek számára egyéni, sajátos fejlődési ütemének megfelelő differenciált fejlesztést dolgozunk ki és alkalmazunk. Ez igen könnyen megvalósítható, hiszen a kis létszámú csoportokban magasan képzett pedagógusok foglalkoznak az Ön gyermekével, hogy számára az óvodai évek a lehető legszebben és leghasznosabban teljenek el. Mindegyik csoportban van egy németül beszélő óvó nénink és egy dadus nénink.

heidi_kep03

Nagy hangsúlyt fektetünk a német és angol nyelv oktatására, elsajátítására. A néphagyomány, a környezetismeret, és a testnevelés adja az oktatási programunk gerincét. Foglalkozásainkon a tanulás csakis játékos formában történik, hogy a gyermekek könnyedén elsajátítsák a különböző ismereteket. Különösen figyelünk a környezetvédelem nevelésre, és az egészséges életmód szokásainak kialakítására, formálására. Emellett az Ön gyermekét különböző játékokon keresztül hatékony kommunikációra tanítjuk, hogy később könnyen ki tudja magát fejezni az egyes szituációkban.

A mai világban már egy diplomához két nyelvvizsga szükséges. Ahhoz, hogy a gyermek kamasz korában játszva meg tudja szerezni a nyelvvizsgáit, fontos,hogy már óvodás korban megalapozzuk a nyelvtanulást. Óvodánkban német és angol nyelvekkel ismertetjük meg a gyermekeket. A 3-4 évig tartó óvodás évek alatt egy olyan alapot kapnak a gyermekek, melyeket az iskolában kamatoztatni tudnak.

Rendszeresen szervezünk óvodán kívüli kirándulásokat is. Voltunk már hajókiránduláson a Dunán, filmvetítésen egy multiplex moziban, bábszínházban, látvány pékségben, zöldségesnél… Ezek a programok is tovább formálják, fejlesztik a gyermekeket (színházban-, koncerten történő viselkedés, stb.).

Egyszóval olyan, családias jellegű óvoda és bölcsőde vagyunk, melyben a gyermekek játszva tanulnak és tanulva játszanak.

Szeretettel várjuk Önt és gyermekét is egy ismerkedő látogatásra nálunk!
További információkét keresse fel honlapunkat, vagy keressen minket facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük