Szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció – Gyarmatiné Fekete Csilla

A szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció a kisgyermekes szülők segítését szolgáló módszer. A szülővé, családdá válás folyamata minden esetben sok változást hoz a családtagok életében. A nehézségek időnként a kisgyermeknél jelenhetnek meg különböző tünetek formájában. A tünetek alapján időben elkezdett konzultáció hatására elkerülhető, hogy a megoldatlan problémák később pszichoszomatikus betegségekként vagy egyéb viselkedészavarként jelentkezzenek.

 

A szülő-csecsemő konzultáción az anya, lehetőség szerint az apa és gyermekük együtt vesznek részt. A tünettől függően 1-5 alkalom elegendő, hogy a változás elkezdődjön.

 

A konzultációk alkalmával a szülővel való beszélgetés, együttgondolkodás során a gyermeknél jelentkező tünetek okaira, és a megoldás lehetőségeire próbálunk választ találni. Ez nem azt jelenti, hogy a szülő készen kap egy-egy tanácsot, hanem mindig az ő családjának, az ő gyermekének, és nem utolsó sorban a szülőnek legmegfelelőbb, személyre szabott megoldást szeretnénk közösen megtalálni.


A konzultáció leginkább a várandósság alatt jelentkező problémák, valamint a 0-3 éves korú kisgyermekeknél tapasztalható úgynevezett regulációs zavarok megoldására alkalmas. Ilyenek a táplálkozási, súlygyarapodási nehézségek, alvászavarok, krónikus sírás, viselkedészavarok, szobatisztaság körüli nehézségek, testvérféltékenység és még hosszasan sorolhatnám az ebben a korban jelentkező tüneteket. Esetenként a konzultáció sem elég a problémák megoldására, ekkor pszichológus felkeresését javaslom.

 

Elérhetőségek:

A konzultációra időpontot egyeztetni a 06-30/900-30-06-os telefonszámon, vagy a babamamakonzultacio@gmail.com e-mail címen lehet.

A konzultációk ára: anamnézis (első találkozás): 5000 Ft, 2-5. konzultáció : 3000 Ft/ alkalom

 

Bemutatkozás

gyarmatine_csilla_profilGyarmatiné Fekete Csilla vagyok. Huszonhárom éve élek Piliscsabán családommal. Férjem és én két csodálatos gyermek boldog szülei vagyunk.

Főállásban védőnőként dolgozom. Munkám során sokszor tapasztaltam, hogy a kisgyermekes anyukák között sokan szívesen beszélgetnek, kérdeznek a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdésekről részletesebben is, mint egy védőnői látogatás során erre idő, lehetőség adódik.

Én is szívesen és érdeklődve fejlesztem tudásomat, hogy ismereteim minél naprakészebbek legyenek, így hatékonyabb segítsége lehessek az engem felkeresőknek. Ezért végeztem el a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az Integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultációs képzést is, mely az alap végzettségem mellé szélesebb körű pszichológiai képzettséget adott.

Nagyon fontosnak tartom a betegségek megelőzését, munkám célja és lényege is a megelőzés. A betegségek kialakulásának megelőzése már csecsemőkortól, sőt magzati kortól kell, hogy kezdődjön. Gondoljunk például a várandós életmódjának, táplálkozásának hatására a magzat egészségére. Különösen igaz ez a pszichoszomatikus betegségekre is. A koragyermekkorban szinte életre szóló hatások érik a gyermekeket, ezért foglalkozni kell ennek az időszaknak a kiemelkedő jelentőségével. Az itt jelentkező kisebb problémák időben való megoldása jelenti számomra az igazi elsődleges prevenciót.

A fenti gondolatok miatt kezdtem a babamasszázs tanfolyam, a baba-mama játszócsoport, és a szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció szervezését, végzését. Ezek a programok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az érdeklődők ismereteik gyarapításával, készségeik fejlesztésével egészséges, kiegyensúlyozott gyermekkort biztosíthassanak gyermekeiknek, miközben önmaguk is sikeres, boldog szülőkké válnak.

 

konzultáció piliscsaba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük