KristályCseppek családi fejlesztő tér, bölcsis-ovis nevelés

kristtalycseppek_csana_logoA KristályCseppek Családi Fejlesztő Tér a Harsánylejtő Kertvárosban, az észak-budai hegyvidéken, a Hármashatár-hegy lejtőjén, a Testvérhegy és a Csúcshegy közötti katlanban, erdő közvetlen szomszédságában terül el, egy magas színvonalú, környezettudatos technológiával működő villaépületben.

Gyönyörű, kifejezetten a bölcsődei, óvodai nevelés és közösségi központ céljából épült e kétszintes ház. Itt minden a gyermekek szempontjainak megfelelően lett kialakítva. A gyermekek mozgásigényét rossz idő esetén nagyméretű tornaterem szolgálja. Lehetőség van sószoba használatára, amely segíti a légúti megbetegedések kiküszöbölését. A 2017-18-as nevelési évben induló intézményünkben 1,5 évestől 4 éves korig fogadunk gyermekeket. Befogadóképességünk 4 bölcsődei csoportban, csoportonként 7 fő.

Manapság tömeges méreteket öltött a másképpen érzékelő és viselkedő gyermekek megjelenése, akiket a hagyományos módszerekkel és eszközökkel nem lehet nevelni. Ezek a gyermekek mások, mint az előző generációk. Túlmutatnak minden viselkedésbeli és pszichológiai korláton, tehetségesek és érzékenyek, az érzékenységük szellemiségükben van. Még csak az észlelés pillanatában vagyunk, de tagadhatatlan, hogy most van kialakulóban egy új generáció. Mi ezeknek az „újgenerációs” gyermekeknek szeretnénk támogatást nyújtani, az adottságukat a javukra fordítani, tehetségüket kibontakoztatni és már bölcsődés koruktól szolgálni a fejlődésüket.

Intézményünk létrehozásával az újgenerációs gyermekek nevelését célozzuk. Szándékunk egy olyan összetartó, családias közösség kialakítása, melynek tagjai szükségesnek és fontosnak tartják a személyes képességek kibontakoztatását, a lelki harmónián és humánus értékeken alapuló élet megalapozását és fenntartását. Elképzelésünk megvalósításának legfontosabb alapja a szülőkkel való együttműködés. 

Közvetlen, személyre szabott gondozást, nevelést kapnak a gyermekek, természetesen életkori igényeiknek megfelelően. Kis létszámú csoportokban tapasztalt, jól képzett, szívvel, lélekkel dolgozó óvodapedagógusok, kisgyermeknevelők teremtik meg az ideális légkört. Szándékunk és pedagógiai alapszemléletünk, hogy stabil, önálló, kreatív, közösségben jól együttműködő lelkileg, testileg és szellemileg egészséges, erős gyermekeket indíthassunk útjukra az iskolába. Fontosnak tartjuk az életszerű, tapasztalati úton való tanítást, az élet valós helyzeteire való felkészítést. A foglalkozások témáit az integráció szemléletében állítottunk össze  – támaszkodva a magyar hagyományokra és a jeles napokra. A művészeti nevelés is komplex módon, a különböző művészeti területek társításával történik.

 • egyéni és érzelemközpontú nevelés az alapelvünk. Az átlaghoz képest lassabban fejlődő vagy éppen magas impulzivitásuk miatt kezelhetetlennek tűnő gyermekeknek egyaránt figyelmet szentelünk fejlesztési és tehetséggondozási szempontból.  Nyitottá és érzékennyé tesszük a gyermekeket egymás iránt, a természet iránt, az önálló kreatív alkotás iránt, pozitív szeretet és örömközpontú légkörben. Pedagógiai programunkban kiemelt szerepe van a kompetenciák fejlesztésének, a művészeteknek, kreativitásnak, az egészséges önbizalom és önértékelés kialakításának, a szorongás oldásának, a lelki szabadságnak és a testi egészségnek.
 • minden itt dolgozó nevelő magas szinten képzett, amihez társul, hogy egyben fejlesztő szakember, pedagógus, pszichológus, energiagyógyász illetve alkotó művész.
 • nálunk az egész családnak helye van, mindenkit szeretnénk bevonni különböző programjainkkal pl. családi-kör, baba-mama klub, jóga, aerobik, meditációs est, esti előadások és nyílt napok.

kristalycseppek_csana_03

A bölcsődénkben a mindennapi foglalkozásokat komplex módon tartjuk, mely magába foglalja: az anyanyelvi nevelést, a zenei nevelést, a környezeti nevelést, a mozgást, a művészeti nevelést és lehetőséget adunk az angol nyelvvel való játékos ismerkedésre is. A gyermekek érdeklődését felébresztjük, lehetőségeket tárunk eléjük és időt adunk mindenhez! A gyerekek egyéni ritmusához és az életkori sajátosságaikhoz alakítottuk ki a foglalkozásokat. Annyi időt adunk, ami éppen elég ahhoz, hogy személyisége, egyénisége kibontakozhasson, hogy az új ingerek, élmények, amelyeket nálunk kap építően hathasson. Kompetenciákat fejlesztünk, melyek szinte észrevétlenül, természetes módon történnek. Kiemelten fontos, hogy a szabad játéknak teret és időt adjunk, amikor a korábban megélt tapasztalat, tudás beépülhet, illetve feldolgozásra kerülhet.

Intézményünk fejlesztő központjának tevékenységei

 • Komplex mozgásfejlesztés
 • TSMT mozgásfejlesztés
 • A természet szeretetére-ismeretére nevelés
 • Társas kompetenciák fejlesztése
 • Érzelmi intelligenciafejlesztés
 • Beszédfejlesztés, önkifejezés és logopédia, beszédsegítő kommunikációs foglalkozás
 • Zenei és ritmusérzék fejlesztés
 • Iskolai előkészítő
 • Szenzomotoros, manuális képesség fejlesztés, esztétika-szépérzék fejlesztés
 • Idegen nyelvi kommunikációs készség alapozása

Nyitott estek és a Családi kör: Életviteli, testi-lelki-szellemi egészség, párkapcsolati, családvezetési, gyermekpszichológiai előadások. Gyermeknevelési tanácsadás, melyben külön foglalkozunk az újgenerációs, különleges gyermekekkel. A meghívott előadók pszichológusok, természetgyógyászok, pedagógusok és művész tanárok.

kristtalycseppek_csana_logoElérhetőségeink:

Címünk: 1037 Budapest – Óbuda, Szerencsendió utca 20.
Intézményvezető: Geri-Nagy Dóra
Elérhetőség: 06-30/239-85-54
Email cím: kristalycseppek@gmail.com
Honlapunk: www.kristalycseppek.hu ⬅ KLIKK IDE!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük