Sakkovi – Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola

A SAKKJÁTÉK az a CSODA, amelyikből a kisgyermekek hihetetlen kincseket nyerhetnek, hogyha megfelelő, korukhoz illő módszerekkel ismerkednek (meg) a szabályokkal és sakkelmélettel.
A heti egy játékos sakkfoglakozáson résztvevő gyermekek amellett, hogy a játék szabályait és elméleti alap-trükkjeit megismerik, a foglalkozások alatt kortársaiknál jobban fejlődik logikus gondolkodásuk, figyelmük, türelmük, kreativitásuk, memóriájuk, problémamegoldó képességük, megtanulnak figyelni egymásra (de minimum az ellenfélre :) ), megtanulják kezelni a győzelmet és a vereséget. Kialakul a szabály- és feladat-tudatuk, megtanulnak kortársaikhoz képest kiemelkedően helyzetet értékelni, mérlegelni és döntést hozni. A későbbiek folyamán céltudatosságot, rövid- és hosszú távú tervezést, kitartást, versenyszellemet, sportszerűséget tanulnak. És kimondhatatlanul hasznos, hogy a sakkjátékot megfelelő pedagógustól megismerő  gyermekek egy életre szóló hasznos és okos hobbit találnak maguknak!
Elérhetőségek:
— A Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola Piliscsévi régiója számos helyszínen kínál sakkozási lehetőséget az érdeklődő gyerekeknek. Piliscséven kívül Nagykovácsiban, Solymáron, Piliscsabán, Tinnyén és terveink szerint Dorogon is indul nyílt foglalkozásunk, valamint iskolákban, óvodákban szervezünk szakköröket. —
Érdeklődni: info@sakkovi.hu –  www.sakkovi.hu – 20/544-7776 – Ádám Olga
sakkmatyi_plakat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük