Szeptemberi csillagnéző túra Piliscsabán!

Gyereknek, felnőttnek nagy élmény a csillagászatról szakértőktől hallani kint a természetben. Szeptember 12-én, szombaton nyílt, ingyenes túrát szervez az MCSE (Magyar Csillagászati Egyesület, www.mcse.hu) Piliscsaba környékén, amelyre szeretettel várják a környékbeli érdeklődő fiúkat, lányokat, családokat is!

“Kedves Csillagnéző Túratársak!

Megszületett a szeptemberi túránk terve, vasárnap bejártuk. Nagyon szép helyre invitállak benneteket. Kicsit messzebb megyünk, de megéri. Ugyanis ez a túra a Pilisben lesz.

Nemrég “avatták” az esztergomi vasútvonalat, így vonattal el tudunk menni Piliscsabára. (Természetesen kocsival is lehet érkezni, mert szokásunkhoz híven körtúra lesz.)

Épült ott egy vadonatúj kilátó, amit ebben az évben avattak. Ezt nézzük meg. Neve: Dévényi Antal kilátó (http://travelo.hu/kozel/2015/06/12/mar_latogathato_a_piliscsabai_jengaszeru_kilato/)

Szeptember 12-én, szombaton találkozunk 16.30-kor Piliscsabán, az állomáson. (A vonat 16.16-kor érkezik)

Felmegyünk a kék háromszögön a kilátóhoz, majd a kék kereszten és a kék jelzésen egy lankásabb terepen vissza Piliscsabára. Ha derült az idő, egy tisztáson megnézzük a késő nyári, kora őszi égboltot. Tervezünk csillagászati kvízt is.

Érik a som, kicsit fanyar, de finom. Sok som van arrafelé.
Visszafelé óránként megy vonat Budapestre. Legkésőbb a 21.44-es járattal hazamegyünk. (De ha lekéssük, egy óra múlva még lesz egy utolsó)

A túra nem lesz hosszabb a szokásosnál. Kb. 5-6 km sok pihenővel, nézelődéssel. Gyönyörű a panoráma a kilátóból!

Mindenkit szeretettel várunk!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük