Alkotótábor Piliscséven

Programjaink ízelítőt adnak a kézműves szakmák rejtelmeiből, de egyben kedvet is csinálhatnak ahhoz, hogy a foglalkozások után esetleg mélyebb érdeklődés alakuljon ki a résztvevőkben egy-egy szakma iránt.

A mai technikailag fejlett, rohanó világban nagyon fontosnak tartjuk, hogy a magyar hagyományokat, a régi korok népművészetét, a természetes anyagok használati értékeit, a régen elfeledett paraszti ételek elkészítését átörökítsük és megőrizzük az utókor számára.

A tábor helyszíneként a Piliscsévi Kálmánfi Béla Művelődési ház szolgál, amelyet nemrégiben újítottak fel, és rendelkezik a megfelelő termekkel és infrastruktúrával.

Ezen kívül szabadtéri programokat is szervezünk, mint bográcsozás, kürtőskalács-sütés, illetve biztosítunk olyan sporteszközöket (pingpong asztal, kültéri játékok), társasjátékokat, amelyeket a gyerekek a foglalkozások közötti időben használni tudnak. A háromszori étkezést az ebédlőben oldjuk meg, ahová az ételt rendelni fogjuk. A táborra 10-15 év közötti gyermekek jelentkezését várjuk.

A tábort Dudás Andrea tanárnő és Kováts Andrea (Andi néni a Piliscsévi Játékparkból) szervezi.

A tábor díja: 35 000 Ft
A tábor időpontja: 2022. július 25-29-ig
Jelentkezés e-mailben: andrea.kovats70@gmail.com
Érdeklődni telefonon: 06 70 3311427

A tábor programjai:

Hétfő: fazekas foglalkozások, hagyományok ismertetése, technikák bemutatása; kézi agyagozással kisplasztika, gyertyatartó, kuglófsütő készítése. Az agyagból készült termékeket kiégetjük és a gyerekek úgy vihetik haza pénteken.

Kedd: famozaik kép készítése, majd festése, kis fakép készítése pirográf technikával, fonalfestés.

Szerda: 3 órás gyertyaöntő foglalkozás; viaszfajták ismertetése, gyertyakészítés bemutatása; gyertya készítése öntéssel, fonalmosás.

Csütörtök: kirándulás a pincékhez, sütés-főzés szabad tűzön; alapanyagok és előkészítésük, bogrács-egytálétel készítése ebédre. Délután 3 órás kürtőskalács sütés faszén parázson, kelt tészta készítése hagyományos módon, a résztvevők saját maguk sütik meg a kalácsot.

Péntek: A festett fonalak kipróbálása, horgolás alapjainak elsajátítása, kuglóf sütése a résztvevők által készített kis kuglófsütőkben.

Étkezés: napi háromszori étkezés — reggeli, ebéd, uzsonna.