Szivárvány Gyermekkert családi napközi, napközbeni gyermekfelügyelet (Pilisszentiván)

„Guggoljon ide mellém, ki nem csak hallani,
de érteni akar, hogy közel legyen a szívdobogásunk.”

(Birtalan Ferenc: Míg megnövök – részlet)

Szivárvány Gyermekkert családi napközi, napközbeni gyermekfelügyelet –
Játék, biztonság, bizalom

Két évtizedes óvónői és sok éves óvodavezetői gyakorlattal valósítottam meg családi napközinket, mely kezdetben egy varázslatos minibölcsi-kisovi volt, majd unokánk megszületésével és ide járásával kiteljesedett arculata: egy valódi CSALÁDI napközivé váltunk, s bár unokánk már nagylány, a családi, nagyszülős hangulat azóta megmaradt, jellegzetességünkké vált.

Ebben a családias környezetben fontosnak tarjuk, hogy a gyermek ne csak a nagy- és finommozgást gyakoroltató és fejlesztő szellemi játékokra kapjon lehetőséget, hanem emellett a nyugalom és biztonság légkörében tudjon szabadon felfedezni, elmélyülni, eggyé válni azzal, amit csinál, hogy a maga tempójában fejlődjön ki belső, önkéntes figyelme. Mint ahogy a rózsát is öntözgetni, óvni, nevelgetni kell, de bimbójának kibomlását erőltetni nem lehet, mi is mindent megadunk a gyermek fejlődéséhez, nagy tapasztalattal nevelve, de hagyjuk, hogy a saját ütemében érjen meg mindenre. Hagyjuk, hogy legyen felfedező, a világra rácsodálkozó gyermek, aki önfeledten játszhat, barátkozhat, és akinek lelki kiegyensúlyozottsága a legfontosabb.

A visszatérő ünnepek népi, hagyományőrző módon való megünneplése, a népi játékok élményszerű, vidám életteli megélése már szokássá vált nálunk, melyek a gyermekek felé ősi értékeket és mintákat közvetítenek. A mindennapi életben sok népi zenét hallgatunk, népmeséket olvasunk. Sokat mondókázunk és táncolunk együtt. Kézműves tevékenységekben elsősorban a gyermek szabad rajzolásának és önkifejezésének adunk teret, de népi hagyományokat is őrzünk, mint pl. mézeskalács készítés, nemezelés.

Várjuk Önt és Gyermekét, látogassanak el hozzánk,
érezzék meg szeretettel teli gondoskodásunkat!

szivarvanycsana_kep

Hol?
Pilisszentiván jól megközelíthető, de nyugodt részén, a friss levegőjű fenyőerdőtől 200 méterre található napközink. Szép udvarral rendelkezik, melynek egy része füves, egy része pedig fedett, így egész évben, minden időben élvezhetik a jó pilisi levegőt a kicsik és sokat mozoghatnak. A környezet valóban egy szivárványos, színes gyermekkert: sokféle udvari játékunk van, lehet mászni, csúszdázni, hintázni, szaladgálni, motorozni. Van kinti babakonyha, babaház, autós és szerelőjátékok, és persze egy jó nagy homokozó is. Az udvar mellett található egy kert is, ahol a gyerekekkel megtanuljuk a kertészkedés alapjait, figyeljük, hogy gondoskodásunk nyomán miként növekednek a virágok, vagy hogyan adnak termést a növények.

 Kiket?
18 hónapostól óvodás korig járnak hozzánk; óvodai szünetekben sokszor a nagyobbak is visszalátogatnak, örömmel idézve fel az itt töltött boldog éveket.

Mikor?
Minden hétköznap 7:00-17:00 óra között, egész nap vagy akár csak egy pár napon hetente, vagy pár órára naponta. Rugalmasan, az Ön igénye szerint!

Kikkel?
A családi napköziben én, Otti “mama” és férjem, Feri “papa” foglalkozunk a gyermekekkel. Férjem nem csak amolyan pótpapa a gyermekek számára, családi napközi nevelő szakvizsgával is rendelkezik, papás személyisége és ösztönös ráérzése mögött szaktudás is áll.

Hogyan?
A gyermek eleinte jöhet együtt az édesanyával vagy édesapával, akár nagyszülővel együtt is, akár csak 1-1 órára barátkozni, ismerkedni, egyre több időt, majd már napokat itt töltve egyedül. Ebben is rugalmasak vagyunk, alkalmazkodva az Önök igényeihez!

Ha gyermeke nem igényel állandó felügyeletet, hanem Ön otthon van vele, csak szeretné, hogy pár órát gyermektársaságban töltsön, barátkozzon, szociális képességei közösségben is fejlődjenek, akkor is várjuk Gyermekével szerdánként délelőtt 10:00-11:00 és/vagy délután 16:00-17:00 óra között játszóházi hangulatban!

Nagy öröm látni, ahogy a kicsik szép fokozatosan megtanulnak nálunk önállóan enni, leszoknak a pelusról, ahogy a gügyögésekből szavak formálódnak, majd a szókincs egyre fejlődik és az ünnepségeken a nagyobbak már verselnek, énekelnek, ahogy megtanulják árnyaltan kifejezni akaratukat, érzéseiket és megértik a társaikét. Célunk, hogy olyan ösztönző környezetet biztosítsunk, ahol mindez a fejlődés a természetesség nyugalmában, szeretettel körülölelve, szakértő neveléssel történhet.

„Itt olyan jó, mint a nagyinál! Csak még sok barátom és több játékom is van!”

szivarvanycsana_1

Látogasson el gyermekével hozzánk: Pilisszentiván, Szabadság út 189.

Nézze meg honlapunkat: www.otikaovija.blogspot.hu

Keressen bizalommal:
Dr. Horváthné Fábián Ottilia
Tel: +36 26 366-020
Mobil: +36 70-329-5693
E-mail: fabianottilia@gmail.com

 

4 thoughts on “Szivárvány Gyermekkert családi napközi, napközbeni gyermekfelügyelet (Pilisszentiván)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.