Kéktúrázás napja – a környéken is csatlakozhatunk

A Magyar Természetjáró Szövetség idén már másodszor szervezi meg a Kéktúrázás napját, az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapját. Kiránduljunk együtt október 9-én, szombaton!

Az esemény keretében idén az Országos Kékkör minden szakaszát bejárja egy-egy túracsoport, így a nap végére közösen teljesítjük a Magyarországot körbejáró túraútvonalat.

Az Országos Kékkör három részből áll; ezek az Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) és az Alföldi Kéktúra (AK). A három útvonalat a szervezők 143 szakaszra osztották, mindegyiket egy-egy csoport járja be. Így összesen több mint 2550 km-t teszünk meg egy nap alatt együtt.

Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát.

A Kéktúrázás napjában mi is részt vehetünk. Amennyiben szeretnénk és van még hely, csatlakozhatunk egy “hivatalos” csoporthoz valamelyik környékbeli szakaszon (az OKT áthalad a Pilisen és a Visegrádi-hegységen is), de megtehetjük azt is, hogy kinézünk magunknak egy OKT szakaszt, vagy egyszerűen családtagjaink, időnk és kedvünk figyelembe vételével kirándulunk, sétálunk egy jót az erdőben. A lényeg úgyis a kirándulás! 😄

Ha hivatalos csoporthoz szeretnétek csatlakozni, akkor itt találtok válaszokat a gyakran felmerülő kérdésekre. Érdekesség, hogy a 143 túraszakasz között lesznek tematikus túrák is, ezekről itt olvashattok.

A Magyar Természetjáró Szövetség idén már második alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezi meg a Kéktúrázás napját. Célja, hogy minél több ember figyelmét hívja fel nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére.

A program forrása: https://kekturazasnapja.kektura.hu/