Állati jó erdőjáró élménytábor Solymáron!

„Egyszer volt, hol nem volt, a kerek erdő közepén, fönn a Budai-hegység lábánál volt egy kis falu, ahol királyi solymászok éltek. Innen indulnak a gyerekek kalandos erdei felfedező útjai…”
Szeretettel várunk 6-14 éves gyerekeket erdei élménytáborunkba!

Időpontok: 2020. július 6-10. és július 20-24. hétfőtől péntekig, naponta 8.00 – 16.30 óra között
Létszám: A tábor maximális létszáma 28 fő, a tábor 10 főtől indul.
Részvételi díj: 30.000,- forint/gyerek

Az ár tartalmazza: étteremből rendelt meleg ebéd, naponta friss gyümölcs, uzsonna, friss erdei üdítő ital (menta, citromfű, szederlevél), foglalkozásokhoz szükséges anyagok, szerszámok.

Helyszín: Solymári Budapest School és kertje, Solymár, Sport u. 38.

 A hely különlegessége, hogy az iskola a solymári várhegytől 600 méterre fekszik. A 130 m2-es nagy terem nyújt menedéket, ad otthont esős időben is az érdekes programoknak.

 Jelentkezni lehet az erdoajandeka@gmail.com címen,
vagy telefonon: Szabó Miklós erdőmérnök, tanár, 06-20-954-22-52

https://www.facebook.com/erdoajandeka
www.erdoajandeka.hu

Az élménytábor napi programjai:

HÉTFŐ

délelőtt: Ismerkedés varázstoboz segítségével. A Solymári-vár megmászása. Körpanoráma, a Solymárt övező gyönyörű táj bemutatása (erdei kincskeresés, erózió védelem, faág hálózat építése közösen a hegyoldalon).

ebéd – mesemondás (magyar népmese)

délután: Tájékozódási és térkép ismeretek, kéreg rajzolás, levél lenyomatok készítése közös térkép készítése az erdei tábor környékéről.


KEDD

délelőtt: „Az erdő ajándékai”, mentaital kóstolás. A tűz szerepe életünkben. Tábortűzrakás, gyújtás, tűzgyújtó eszközök, tűzgyújtási módok közös bográcsozás. Erdei sport- és akadálypálya (egyensúlyozás rönkökön és kötélen (slackline), célbadobás kosárba, fatuskóra, mocsárjáró, gólyaláb használata)

ebéd – mesemondás

délután: délután cél a Szél-hegy felfedezése, védett virágok, gyümölcsfajták megismerése.


SZERDA

délelőtt: Célunk a solymári vízesés, a patak élővilága, a víz éltető szerepe, a varázslatos égerfa

ebéd – mesemondás (magyar népmese)

délután: Agyagozás, növényi agyaglenyomatok készítése. Erdei kincskereső játék, tájolóval és térképpel (agancsok, kristályok) keresése az erdőben.


CSÜTÖRTÖK

délelőtt Aranypatak-völgy nyár és fűz ligetének felfedezése titkos táborhely, kis éjszakai menedék erdei kunyhó készítés faágakból, fakéregből, avarból. Régi rókavár felfedezése, Borzok Rókák élete.:

ebéd – mesemondás

délután: „Állati jó bemutató” Humoros, ismeretterjesztő, élő állatokat bemutató előadás, melynek során a városi életközösséget alkotó fajok sokszínű világába pillanthatnak be a gyerekek. Az előadás végére bebizonyosodik, hogy lakókörnyezetünk, nagyvárosaink remek élőhelyei az alkalmazkodásra képes élőlényeknek. A műsorban a legkisebbektől (egérke „Sufni”) a legnagyobbakig (róka, borz) képviseltetik magukat e fantasztikus városlakók, ezáltal a gyerekek részletes ismereteket szerezhetnek e kézből nevelt szelíd vadállatokról.

Állatszereplők: egér, görény, nyest, róka, borz, kutya


PÉNTEK

délelőtt: Célunk a Paprikás-patak, Süsü a sárkány kedvenc fájának a vackor felkeresése. Sas, bagoly játék, cserkelés, nesztelen lopódzás, nyomolvasás.

ebéd – mesemondás (magyar népmese)

délután: Ismerkedés a csodálatos faanyaggal, egyedi famedál készítése, állatnyomos díszítéssel. Mindenki ajándékba kap egy varázslatos fakockát, amivel meg is tanul varázsolni. A héten készült alkotások kiállítása. Erdőajándéka oklevél készítése és átadása.

Jelentkezni lehet az erdoajandeka@gmail.com címen,
vagy telefonon: Szabó Miklós erdőmérnök, tanár, 06-20-954-22-52

https://www.facebook.com/erdoajandeka
www.erdoajandeka.hu