Eb-t nyertek a Pilisi Kolibri STE táncosai

2021. október 23-án rendezték meg Balatonfüreden a Magyar Látványtánc Sportszövetség Európa Bajnokságát, melyre a Pilisi Kolibri Sport-Tánc Egyesület versenyzői két produkcióval is készültek. A versenyt mindenki kiemelkedő eredménnyel zárta: a 8-10 éves lányokból álló Cowgirls formáció és Fodor Nóra Szófia szóló fellépése is aranyérmet ért, így a lányok Eb-győztesként térhettek haza. Az aranyérmek mellett a csapat egy különdíjat is bezsebelt.

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek és felkészítő tanáraiknak, Salik Katalinnak és Gyulának!

Az egyik aranyérmes táncos édesanyja így mesélt a felkészülésről és a versenyről:

Ezeknek a kislányoknak lételeme a mozgás, a zene; sokuk óvodás kora óta táncol és versenyez. Minden héten edzenek, kitartóan, alázattal. Emellett rengeteg energiával és elképesztő fegyelmezettséggel versenyeznek is. Eredményeik nem csak a tánc szeretete miatt csodásak és dicséretre méltók, hanem szülőként nagyon jó látni az összetartozásukat. Mert a mozgás nem csak élmény, öröm, hanem közösségépítő tevékenység is.

Tanáraik, Kata és Gyula egy kétgyermekes házaspár, akik gyakorlatilag egész életüket a táncnak, a tanításnak szentelték. Fáradhatatlanul, kitörő lelkesedéssel készítik fel a gyerekeket a versenyekre. Hála és köszönet érte nekik!”

Az egyesület több stílusban és korosztályban is tart edzéseket saját táncházában, Piliscséven (az aktuális órarendet itt találjátok). Nyáron és az iskolai szünetekben gyakran szerveznek tánctáborokat, kreatív élménynapokat a környékbeli gyerekeknek, szóval kövessétek őket, hogy ne maradjatok le az aktualitásokról.

A Pilisi Kolibri Sport-Tánc Egyesületet itt találjátok a világhálón:
Weboldal: https://www.kolibri-ste.hu/
Facebook-oldal: https://www.facebook.com/kolibriste/

És hogy hogyan lesz valakiből akár nyolc évesen Eb-győztes versenytáncos? Például így:

“Kiráról nagyon hamar kiderült, hogy imád mozogni. 3 évesen kezdett el táncolni Katával, amikor ideköltöztünk Piliscsévre. 5 éves volt, amikor Kata félrehívott az egyik táncóra után, és megkérdezte, mit szólnék, ha összerakna egy mini versenycsapatot, és Kira is részt venne benne, mert szerinte ügyes, meg tudná csinálni. Megbeszéltük Kirával, és abban maradtunk, hogy elmegyünk vele megnézni az első versenyedzést. Így is lett, de amikor az edzésen felcsendültek az első dallamok (AC/DC), abban a pillanatban felpattant és futott táncolni. Azóta is lételeme a zene és a tánc, itthon is táncolva közlekedik. 😄

Az AC/DC Thunder című számára készült koreográfiával 2019-ben megnyerték az Országos Bajnokságot, majd az Európa Bajnokságon is aranyérmet szereztek. Kira ekkor hat éves volt, még óvodás. Most tehát, nyolc évesen kétszeres országos- és Európa-bajnok. Egyszerűen nem tudom szavakkal kifejezni, hogy szülőként ez milyen érzés. Már csak azért sem, mert én totális botlábú vagyok, sosem tudtam táncolni – ezért még jobban felnézek rá. Hihetetlen, hogy amellett, hogy a tanulmányaiban is kiválóan teljesít, lelkesen és kitartóan sportol. Már sok versenyre kísértem el, de még mindig könnyekig hatódok, amikor látom őt a színpadon. Elmondhatatlanul büszke vagyok rá, a kitartására, és arra, hogy mennyire szereti a tánctanárait és a csapattársait.”