Kiből lesz a “cserebogár”?

Hány polcot áldoznál a nappalitokban a gyerek(ek) serlegeinek és érmeinek? Mit éreznél, ha látnád, hogy a te gyerekednek tapsol egy sportcsarnoknyi ember, ő pedig a dobogón áll boldogan, éremmel a nyakában?


Talán most azt gondolod, ez veletek nem történhet meg. Pedig lehet, hogy legutóbb, mikor sorban álltál egy helyi boltban, olyan szülő állt előtted, aki ezt már átélhette. Több környékbeli család polcait díszítik serlegek, Európa-bajnoki aranyérmek.

Kiből lesz a “cserebogár”? Mi kell a sikerhez?
Bagosiné Kelemen Krisztina, a Future Dance vezető edzője mesél róla:

“A legtöbben azt gondolják, hogy a tehetség és az eleve hajlékony alkat a legfontosabb, hogy valaki sikeres moderntáncos legyen, de ez nem igaz. Ezek felgyorsíthatják a folyamatot, de önmagukban nem sokat érnek. Tanítványaim között többen kifejezetten merevek voltak a kezdeteknél. Nekik persze több munka és több idő volt, míg technikailag elérték a versenyszintet, de kitartásuk, lelkesedésük és szorgalmas munkájuk meghozta gyümölcsét. Mindig, minden esetben ez a kulcs! Szorgalom, kitartás, lelkesedés. Csak így lehet eredményeket elérni. Aki nem dolgozik lelkiismeretesen, akiben nincs meg az akarat és nincsenek tettek, az nem megy sokra a tehetségével, megmarad a középmezőnyben.
 

Íme öt helybeli lány, akik bajnokokká váltak!

 
Fritz Nina Jázmin

Jázmin a legrégebbi aktív tanítványom. 5 éves korától jár a Future Dance-be. Egy évvel később, 6 évesen vett részt először versenyen. A Nótai Dorkával táncolt duóval ezüstérmesek lettek a Magyar Látványtánc Sportszövetség Országos Bajnokságán. Ezzel megnyerték az indulás jogát az Európa Bajnokságon is, de korukra való tekintettel oda nem utaztunk ki velük akkor. Jázmin a mai napig, immár 9 éve tánciskolánk tagja. Rengeteg érem és különdíj tulajdonosa, köztük négyszeres Európa-bajnoki aranyérmes.
 

Óvári Réka

Réka 6 éves kora óta táncol nálunk, ez idő alatt többszörös országos bajnok, különdíjas és háromszor nyert Európa-bajnoki címet csapatban. 8 éve dolgozunk együtt. Eddig csak csapatban vagy duóban versenyzett, de csak eddig. Már dolgozunk a szólóján és a következő szezonban versenyszínpadra is lép vele.
 

Mátyás Alíz

Alíz 7 éve táncol nálunk, ő már iskolásként csatlakozott hozzánk 9 éves korában. Sokáig az előkészítő csoportba járt és csak hobbiként táncolt. Három éve döntött úgy, hogy versenyezni szeretne és be is került a versenycsapatba. Rögtön az első évben Európa-bajnok lett szólóban, emellett többszörös országos bajnok és különdíjas.
 

Ujvári Olívia

Olívia 5 évet táncolt nálunk aktívan, ez alatt 6x lett Európa-bajnok, valamint számos alkalommal országos bajnok és különdíjas. 2017-ben az IDF Világbajnokságon 4. helyezést ért el. Jelenleg a Magyar Nemzeti Balettintézet előkészítő osztályába jár, emellett – ha van ideje – visszajár hozzánk is táncolni, aminek nagyon örülök! Így a továbbtanulás miatt nem kellett teljesen lemondanunk a közös munkáról és élményekről. Ő ezzel kicsit átmenet az aktív és régi tanítványaim között.
 

Nyeste Dóra

Dóri pedig régi tanítványaim között talán a legmeghatározóbb személy. Ő még a tánciskola első éveiben, 9 évesen jött a Future Dance-be. 2018-ban fiatal felnőttként hagyta abba a táncot, ezzel ő az, aki eddig a legtovább volt tagja a Future Dance-nek. Sokéves közös munkánk során 6x nyert Európa-bajnoki aranyérmet, ez mellett számtalanszor volt EB ezüst- és bronzérmes, országos bajnok vagy nyert különdíjat.

Mellettük persze rengeteg tanítványomra vagyok mérhetetlenül büszke, sokan megérdemelnék még az említést.

Akik szívesen megnéznék a versenyeken készült felvételeinket, azoknak szeretettel ajánlom a www.futuredance.hu/videok linken található videógalériánkat.

Összesített éremtáblázatunk is megtekinthető a www.futuredance.hu/eredmenyek oldalon. Sajnos az elmúlt két évben a vírushelyzet miatt csak egy versenyen vettünk részt. Akkor is csak két koreográfiával indultunk.

Tánciskolánk életébe nagyobb betekintést enged a Facebook-oldalunk. Itt a versenyes / fellépéses képeken kívül edzős, táboros, közös programos és kreatív fotózásos képeket is találni: www.facebook.com/FutureDanceTanciskola

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban a gyerekek munkája mellett szeretném még kiemelni a szülők vitathatatlan szerepét a sikerekben! Hiszen az ő kitartó támogatásuk nélkül mindez nem jöhetne létre. Ők azok, akik adott esetben óráról órára hozzák-viszik a gyerekeket, megteremtik az edzések és versenyzés anyagi feltételeit, biztatnak, lelkesítenek, támogatnak minket. Köszönöm minden szülőnek, hogy biztos pontokként jelen vannak a közös munkában!